Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Més de 900 persones inscrites a la borsa de treball per treballar a la propera campanya de la fruitaSalut, Afrucat i els sindicats elaboraran una guia de mesures a tenir en compte per poder tirar endavant la collita d’enguany


El Departament de Salut, Afrucat i els sindicats agrícoles elaboraran una guia de mesures a tenir en compte per poder tirar endavant la campanya de la fruita malgrat la propagació de la pandèmica del covid-19. Aquesta és una de les principals informacions que van sortir de la reunió de coordinació entre els actors implicats en el desenvolupament de la campanya, que es dur a terme de forma telemàtica aquest divendres. Segons fonts de la delegació de Govern a Lleida, es van posar de manifest preocupacions com la gestió i les condicions de treball dels temporers. Així mateix, es va comunicar que el SOC ja compta amb més de 900 persones apuntades en una borsa per treballar a la fruita.

Durant la reunió també es va parlar dels dubtes sobre les condicions de treball dels temporers amb aspectes com la mobilitat per accedir a les finques, l’allotjament i el compliment de les mesures de seguretat per evitar els contagis de coronavirus. Es va posar de manifest preocupacions com la disponibilitat de mà d’obra per treballar a la campanya de la fruita i des del SOC es va comunicar que ja compten amb més de 900 persones apuntades a una borsa de treball específica. Així mateix, malgrat les retallades a les polítiques actives dels plans d’ocupació, es confia que hi haurà partides per poder-ne fomentar.

Aitona reclama mesures

Durant la reunió, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va demanar al Departament l’elaboració d’un protocol per controlar que l’arribada de treballadors als municipis per la campanya compleixi amb les mesures de prevenció contra el covid-19. Pujol va reclamar un control a nivell municipal de tots els treballadors de la fruita, així com planificar-ne el seu allotjament i confinament. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats