Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Mor el polític, sociòleg i escriptor lleidatà Pep MòdolVa ser diputat i senador, i el 2015 es va presentar a la Paeria a la llista d'ICV-EUiA-ME-E


El polític, sociòleg, escriptor i professor lleidatà Pep Mòdol va morir ahir als 63 anys al no poder superar un càncer que patia.

Mòdol va néixer a Lleida l’any 1957 i actualment era el president de l’Associació de Veïns del barri Noguerola-Estació. Compromès amb el món veïnal i republicà convençut, es va llicenciar en ciències polítiques i sociologia i va gaudir d’una llarga trajectòria política, on estava molt vinculat a la ciutat. Va ser diputat per Lleida del Partit Socialista entre el 1989 i el 1993, senador, i cap del Gabinet de Presidència de la Diputació de Lleida (1983-1987), membre del Consell Nacional del PSC-PSOE i del Comitè Federal del PSOE. Fou elegit diputat per la circumscripció de Lleida a les eleccions generals espanyoles de 1989 i vocal per Comissió Mixta per a l’Estudi del Problema de la Droga. Josep Ramon Correal, exdirector de LA MAÑANA, i amb vincles familiars amb Mòdol, apunta que sempre ha tingut vocació de servei públic i que era una persona que defensava fermament els ideals catalanistes sempre des de posicions progressistes.

Pep Mòdol també fou nomenat president del Consell Assessor de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE) a Catalunya el 2006 i a les eleccions municipals de 2015 va ocupar el tercer lloc de la llista per a la Paeria de Lleida d’Entesa per Lleida-ICV-EUiA-ME-Entesa (ICV-EUiA-ME-E). A més també fou impulsor de Mes a Lleida. En els darrers comicis locals, va anar a la llista d’Esquerra Republicana. L’actual paer en cap, Miquel Pueyo, va lamentar el traspàs de Mòdol, qui va definir com una persona “compromesa, polivalent i de ferm compromís polític”.

Natural d’Almacelles, exercia una gran tasca de “lideratge” dins la comunitat veïnal de Lleida, on era el president de l’Associació de Veïns del barri Noguera. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), Toni Baró, va dir que va representar “una alenada d’aire fresc per al moviment veïnal per la seva categoria política i capacitat de lideratge”. Baró, també va destacar que va ajudar a construir la democràcia i que era una persona d’opinions “valentes, clares i un republicà convençut”. L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va destacar l’empreta que va deixar al municipi del Segrià, on va col·labora d’una forma molt activa en un recorregut per l’evolució de la humanitat a través de diferents elements escultòrics que podem descobrir al Parc d’Europa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats