Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Obres a la Catedral revelen problemes en el baldaquí de l'altarLes reformes obliguen a desplaçar l'altar per seguir oficiant les misses


Durant la renovació del cortinatge col·locat el 1952, es van descobrir esquerdes en l'estructura del baldaquí que han forçat la seva reparació immediata.

El baldaquí és una espècie de templet format per un dosser pla ornamentat, que va subjecte amb unes gruixudes cadenes a les columnes laterals de la Catedral, destinat a acollir l'altar de la mateixa. A l'agost d'aquest mateix any, es va manar netejar el cortinatge granat que forma part d'aquesta estructura que es troba sobre l'altar major i, en fer-ho, es va descobrir que el baldaquí, que pesa diverses tones, estava badat i cedia pel pes.

Segons ha informat mossèn Vicenç, canonge penitent i responsable de la pastoral, a l'adonar-se dels desperfectes i el deteriorament de l'estructura, es va procedir a reforçar de manera provisional els ancoratges que patien problemes i que estaven en mal estat.

Per a aquestes obres, s'ha col·locat una bastida de grans dimensions i s'ha instal·lat provisionalment un petit altar, desplaçat uns metres cap endavant, per seguir amb l'ofici de les misses amb normalitat.

Durant les obres, que es demoraran tres setmanes i que impedeixen l'ús de l'altar major, també es procedirà a la substitució del sistema d'enllumenat d'aquesta zona de la Catedral.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats