Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Pimec considera ''insuficient'' que els comerços de Lleida puguin funcionar només amb un 50% de l'aforamentL'entitat denuncia el tancament de negocis després del doble confinament de la ciutat i del Baix Segre d'aquest juliol


Pimec Comerç Lleida valora positivament que els comerços de la capital del Segrià i de sis municipis del Baix Segre ja no hagin de rebre els clients amb cita prèvia però critica el fet que els establiments hagin dur a terme la seva activitat sense superar el 50% de l'aforament. L'entitat demana que els comerços puguin treballar sense restriccions i, per això, reclama al Govern més "activitat didàctica" per aprendre a conviure amb el virus. Així mateix, remarca que "comerç i restauració són dos sectors que van molt lligats" i, per això lamenta que bars i restaurants no puguin obrir l'interior. Pimec assegura que el doble confinament de Lleida del juliol, sumat a l'aplicat entre març i juny, ha comportat el tancament de comerços a la ciutat.

El president de Pimec Comerç Lleida, Manel Llaràs, considera "insuficient" la relaxació de les restriccions al sector a Lleida i en sis municipis del Baix Segre després que el Procicat autoritzés aquest dimecres que els establiments comercials puguin dur a terme la seva activitat amb una limitació del 50% de l'aforament, malgrat ja no sigui necessària la cita prèvia.

A la vegada, Llaràs remarca que "el comerç no pot actuar amb normalitat si té el sector de la restauració tancat perquè són dos sectors que van molt lligats". Des de Pimec Comerç Lleida consideren que "era possible l'obertura de l'interior de bars i restaurants" i no entenen "que un comerç pugui estar obert al 50% mentre un bar o un restaurant, no". "Podien limitar el servei de barra per assegurar que tots els clients estiguin asseguts per garantir les distàncies", ha indicat.

Des de Pimec Comerç Lleida demanen al Govern que "deixin treballar al sector" i, "si s'ha d'aprendre a conviure amb el virus, l'activitat comercial també ho ha de fer i sense limitacions". En aquest sentit, Llaràs demana al Govern que dugui a terme "més activitat didàctica per aprendre a conviure amb el virus, en lloc d'establir restriccions a l'activitat comercial". "Què passarà si no es pot controlar en els pròxims sis mesos, tindran tot el sector comercial i de la restauració tancat i l'activitat de les persones limitada sis mesos més", es pregunta. El Govern "ha de buscar equilibri amb el sector empresarial perquè no pari l'activitat comercial i poder conviure amb el virus", ha dit

 

Tancament de comerços a Lleida

Manel Llaràs ha lamentat que, primer amb el tancament perimetral del Segrià, un 72% dels comerços adherits a Pimec Lleida ja van notar una afectació negativa en els seus negocis arran de la mesura, però després s'hi va afegir el confinament de Lleida i de sis municipis del Baix Segre. "Ja estan tancant negocis per no tornar a obrir persianes", ha assenyalat. "Alguns s'han vist obligats a tancar perquè el tema de la cita prèvia no funciona per a molta tipologia d'establiment comercial", ha remarcat Llaràs. "Molts comerços han decidit tancar el seu establiment perquè els sortia més a compte tancar que no estar oberts, amb un cost d'infraestructura que supera de molt els ingressos del dia a dia", ha sentenciat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats