Lleida
8/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Pimec es llança a la defensa i promoció del col·lectiu dels autònoms a LleidaA la demarcació hi ha actualment 40.000 treballadors que cotitzen en aquest sistema


La patronal de la petita i mitjana empresa (Pimec) a Lleida s’ha marcat a partir d’ara com un dels seus objectius prioritaris la defensa i promoció dels treballadors autònoms de la demarcació, un col·lectiu que agrupa a unes 40.000 persones.

El president de la Pimec a Lleida, Jaume Saltó, va presentar ahir en roda de premsa aquest nou servei de la patronal i va estar acompanyat pel president del sector dels autònoms de Pimec-Catalunya, Miquel Camps, i la responsable d’aquest àmbit a Lleida, Laura Sánchez.

Saltó va afirmar que des de Pimec “volem potenciar als autònoms”, sent així “una aposta pel territori” i reconeixent que són “un col·lectiu amb molta problemàtica”. Per la seva part, la presidenta del sector dels autònoms de la Pimec a Lleida, Laura Sánchez, va manifestar que aquest col·lectiu “és molt vulnerable”, per la qual cosa a partir d’ara des d’aquesta patronal “volem donar-los visibilitat, ajudar-los, exercir de lobby, donar-los empenta i facilitar-los formació. 

Sánchez va afegir que també es busca fer aliançes amb altres entitats per tenir més força per ajudar a aquest col·lectiu.

 

Pensions de jubilació

El proper 5 de març Pimec ha organitzat a la ciutat de Lleida una jornada amb el títol “A l’autònom ens va la canya”, on s’abordarà que aquest col·lectiu “vol arribar a una jubilació digna i no cobrar solament una pensió mínima”

L’àmbit d’autònoms de la Pimec-Lleida ha programat per al mes d’abril una visita a Mercadona i també un taller formatiu per ensenyar a com reduir costos.

Per la seva part, el president dels autònoms de la Pimec-Catalunya, Miquel Camps, va assenyalar que “l’emprenedoria és molt important” i en aquest sentit va indicar que a tot Catalunya hi ha 550.000 treballadors afiliats com autònoms. Camps va afirmar que la principal causa de la destrucció de llocs de treball en aquest sector és la morositat. En aquests moments uns 5.000 treballadors de Lleida estan associats a l’àmbit d’autònoms de Pimec.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats