Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Prohibeixen sortir del país a un dels acusats del xoc mortal a l’N-240Fiscalia demana 4 anys i un any i mig de presó, i l’acusació particular, 15 anys


El titular del jutjat d’Instrucció 2 de Lleida va ordenar ahir la prohibició de sortir del país per un dels dos conductors, S. I. Z., acusat de causar la mort de Marta Soria, la jove de 27 anys de les Borges Blanques que va morir la matinada del 16 d’octubre de 2016 en un accident al quilòmetre 83,1 de l’N-240, a la zona de la Torre del Mequinensa entre Lleida i Juneda (on la baixada propera a l’antiga benzinera Petrocat). A finals de novembre es va dictar una ordre de cerca i captura perquè no havia estat localitzat al domicili que va facilitar perquè li notifiquessin els escrits de l’acusació i la Fiscalia. Finalment, ahir pel matí va comparèixer als jutjats de Lleida i segons va explicar el seu advocat, Joan Argilés, “el meu client estava treballant a Romania. Quan ve a Lleida va a casa d’una cosina, però ella va canviar el seu domicili i no ho va comunicar als jutjats, raó per la que no se’l va poder localitzar, no s’havia escapat”. 

Fiscalia demana quatre anys de presó per S. I. Z., per un delicte de conducció temerària amb agreujant de menyspreu a la vida de la resta i la privació per sis anys del permís de conduir. Per l’altra acusada, E. A. T., sol·licita un any i mig de presó per un delicte d’omissió del deure de socors. L’acusació particular demana per cadascun 15 anys de presó per un delicte homicidi dolós. De forma subsidiària, que se’ls condemni per un delicte d’homicidi per imprudència greu, el que rebaixaria a 4 anys la pena a demanar, tenint en compte un delicte de conducció temerària, un delicte d’omissió del deure de socors i un delicte contra la seguretat viària. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats