Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Prop de 400 advocats de tot Catalunya demanen als seus Col·legis i al Consell de l'Advocacia Catalana que emparin BoyeReclamen que es defensi públicament un company que està sent "atacat i amenaçat" pel fet de defensar algú


Fins a 390 advocats catalans han presentat aquest divendres un escrit tant als catorze col·legis professionals territorials com al Consell de l'Advocacia Catalana per demanar que es doni suport públic a l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, després que l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM) denegués aquest dijous "per unanimitat i sense reserves" l'empara sol·licitada per Boye per les "amenaces, injúries i calúmnies" que denunciava patir a través de xarxes socials per haver interposat una demanda contra el jutge Llarena a Bèlgica.

Un dels advocats catalans signants de la petició presentada aquest divendres i exdegà del Col·legi d'Advocats de Lleida, Simeó Miquel, s'ha mostrat sorprès i en desacord amb la posició de l'ICAM i ha lamentat que s'hagin pogut "deixar vèncer per la pressió mediàtica". Tot i que reconeix que a Catalunya no tenen jurisdicció sobre l'empara perquè Boye està col·legiat a Madrid, "és company nostre i l'advocacia catalana s'ha de pronunciar en defensa d'un company que està sent atacat i amenaçat pel fet de defensar algú", ha dit.

El col·legi madrileny, tot i mostrar "solidaritat" amb el lletrat, afirmava que les amenaces que denuncia haver rebut són "alienes a l'exercici professional" i que s'han produït a xarxes socials, on hi ha "exposició pública" però que és un "àmbit que no és propi del dret a defensa". Simeó Miquel, en canvi, considera que "s'està atemptant el dret de defensa". "No pot ser que es posi a parir a un advocat per defensar una sèrie de persones", ha afegit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats