Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Puigdemont aposta per buscar fórmules per evitar eleccions que respectin el mandat del 21-DEl líder de JxCat demana "paciència i confiança" i confia en no esgotar el termini del 22 de maig


El líder de JxCat i 130 president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apostat per buscar fórmules que evitin la repetició de les eleccions i ha apuntat a un altre candidat. "Si no és possible Jordi Sànchez hem de proposar un altre candidat", ha assegurat sense revelar noms en una entrevista a TV3 des de Berlín. Segons Puigdemont, les solucions han de respectar el mandat del 21-D i alhora evitar eleccions.

El líder de JxCat ha assenyalat que la solució podria venir de la reforma de la llei de la presidència i ha descartat que passi perquè ell o el diputat Toni Comín renunciïn a les seves actes. En aquest context, ha confiat que no caldrà esgotar el termini màxim del 22 de maig per investir president de la Generalitat i ha demanat "paciència i confiança". Això sí, també ha admès que no hi ha "risc zero d'eleccions" perquè l'estat espanyol "no juga sempre amb les cartes netes". Segons Puigdemont, "s'ha de contemplar la possibilitat que hi hagi un interès que ens aboqui anar a eleccions".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats