Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Puigdemont difon el web del "Govern de la República" i Millo porta el cas a FiscaliaEl president destituït publica a Twitter l'enllaç d'un portal que substitueix el del "Govern legítim"


El president destituït amb l'aplicació de l'article 155, Carles Puigdemont ha difós la web del "Govern de la República", a través d'un missatge de Twitter, aquest divendres al matí. El portal, GovernRepublica.org, substitueix la pàgina GovernLegítim.org, que ja ha estat desactivada.

El nou enllaç manté tota l'estructura de l'anterior pàgina, però ja sense l'apartat destinat als consellers de l'executiu destituïts. A l'inici de la nova web s'hi explica: "Atesa la situació d’indefensió jurídica i institucional del Govern legítim de Catalunya davant l’agressivitat política i judicial de l’Estat espanyol, l’Associació de Juristes Drets donarà cobertura legal a l’Oficina del Govern legítim de Catalunya, l’ens d’informació oficial del president, vicepresident i dels consellers del Govern sorgit democràticament de les urnes el 27 de setembre de 2015".

El Govern també informa de la seva activitat mitjançant el compte de Twitter @catalan_gov, alternatiu a l'usuari @govern.

Millo porta a la fiscalia la web 'governrepublica.org'

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que aquest divendres ha posat en coneixement de la fiscalia la web 'governrepublica.org', que ha difós Carles Puigdemont a Twitter. "Un altre despropòsit", ha assegurat Millo en roda de premsa des de Barcelona. Entén que el portal pretén "intentar mantenir viva un ficció, que a ulls de tothom no deixa de ser un esperpent, que ataca directament la imatge i la dignitat de les institucions de l'autogovern de Catalunya". "Un intent de generar una ficció d'una cosa que és inexistent però que a més es posa absolutament fora de la legalitat democràtica vigent", ha insistit en roda de premsa aquest divendres. A l'espera de les autoritats, Millo ha assegurat que "és de preveure" que com altres webs serà "desactivada".

En un exemple d'això hi veu la web que ha difós el cap de files de JxCAT a través de Twitter. "Avui mateix com he fet sempre he posat en coneixement de les autoritats i la fiscalia aquesta nova actuació que és de preveure que seguirà el mateix camí que les anteriors, que han estat totes desactivades", ha assegurat Millo en roda de premsa posterior a la del consell de Ministres. "Intenta mantenir una ficció que no és altra cosa que fer el ridícul, el dret a fer el ridícul existeix", ha resolt Millo.

En ple debat sobre la investidura, Millo també ha insistit que és "absurd" que es pugui produir de manera telemàtica. "Una absurditat que denigra el concepte del Parlament", ha afegit el delegat del govern espanyol a Catalunya. "Si no cal ser-hi a partir d'aquí la indignitat a què se sotmet [el Parlament] és absolutament inadmissible".

De fet, Millo, que veu "lògic" que els serveis jurídics de la cambra en facin un informe, ha augurat que "les coses s'aniran reconduint". I que "aquesta normalitat que ha de tornar necessàriament a Catalunya -era l'objectiu de l'aplicació de les mesures [del 155]- cada dia serà més una realitat palpable per part de tothom".

I en fer balanç de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, Millo ha assegurat que la "gestió del dia a dia" ha permès que s'hagi "reactivat l'agenda econòmica i social que la Generalitat va paralitzar durant mesos". El delegat del govern espanyol a Catalunya ha aplaudit que hagin fixat com a prioritat "les estructures de la societat, els sectors productius i els municipis" i les "estructures d'estat". "No s'han pres grans decisions polítiques, hauria estat usurpar l'autogovern" i l'objectiu del 155 és, ha afirmat Millo, "restituir-lo".

"Aquesta aturada del funcionament de la Generalitat havia de ser resolta i corregida amb caràcter d'urgència, és el que ha fet el govern espanyol amb l'aplicació d'aquestes mesures, és bo que es conegui la realitat; tasques de gestió amb seny i sentit comú", ha resolt Millo.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats