Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


Ràdio Tàrrega homenatja Josep Maria Gràcia, una de les veus històriquesTribut a una carrera radiofònica de gairebé 60 anys, celebrat en el decurs de la trobada anyal de col·laboradors


L'emissora municipal Ràdio Tàrrega (92.3 FM) ha celebrat aquest cap de setmana la seva trobada anyal de col·laboradors. L'acte ha constat d'un dinar de germanor com a agraïment a la seva aportació desinteressada en forma de seccions i espais propis dins la programació.

Enguany hi han assistit una cinquantena de persones. Així mateix, s’ha tributat un homenatge a Josep Maria Gràcia Bevià pels seus 60 anys de treball posant veu en diferents espais de Ràdio Tàrrega. Gràcia ha tancat enguany el seu programa Tu, jo i la música, que diàriament omplia la graella de sobretaula de l’emissora de la capital de l’Urgell. Durant l’homenatge, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i la directora de Ràdio Tàrrega, Gemma Peris, han posat de relleu la vàlua de la tasca dels col·laboradors a l’hora d’enriquir els continguts de la programació.

Josep Maria Gràcia començà les seves col·laboracions a Ràdio Tàrrega el 1958, quan amb només 11 anys ja participava en lectures dramatitzades de clàssics. Quan complí els 14 anys ingressà a la plantilla de Ràdio Tàrrega conduint programes com Usted, la radio y nosotros (basat en informació general, entreteniment i música) fins que als 20 anys va haver de marxar a complir el servei militar.

La seva carismàtica veu retornà a Ràdio Tàrrega a mitjans dels 70, aquest cop com a col·laborador, quan el programa tornà a la graella en català sota el nom de Vostè, la ràdio i nosaltres. Aquest espai donà peu posteriorment a Tu, jo i la música, que fins al passat 1 de juliol s’ha emès diàriament a la sobretaula. Melòman empedreït, Gràcia ha repassat durant la seva carrera els èxits de les principals orquestres internacionals divulgant l’amplíssim catàleg fonogràfic de l’emissora municipal.

Informació i fotografia: Ajuntament de Tàrrega

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats