Lleida
7 / 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Sánchez diu que treballar per la unitat d’Espanya no és “enfrentar els espanyols”El PSOE creu que la societat ha donat l’esquena a la “crispació de dretes” davant el “fracàs” a Colón


El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va acusar ahir a “les dretes” d’enfrontar els espanyols amb la concentració celebrada aquest diumenge a Madrid i els va retreure que actuïn contra una persona que com a líder de l’oposició va estar “al costat del Govern “quan va ser necessari”.

El president del Govern espanyol va afirmar que ser patriota no és cridar “Visca Espanya” sinó treballar perquè a l’Estat “s’hi visqui millor”.

Sánchez va assegurar que el que fa ara el Govern socialista és treballar per la unitat d’Espanya, “que significa unir els espanyols i no enfrontar-los com estan fent les dretes a la plaça de Colón avui”. El també secretari general del PSOE va afirmar que respectava la concentració, però va emfatitzar que es va convocar contra una persona que quan va estar a l’oposició va ser “lleial”.

En aquest punt, va recordar el seu suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya quan governava Mariano Rajoy i a altres mesures que va posar en marxa el Govern del PP. “El que estic fent ara com a president del Govern (espanyol)és resoldre una crisi d’Estat que el PP va contribuir a agreujar quan va estar al Govern”, va afirmar. “Estan fent una concentració contra una persona, la meva persona, que quan vaig ser líder de l’oposició i hi van haver dos referèndum il·legals a Catalunya i l’article 155 es va haver d’aplicar per defensar la unitat d’Espanya i, sobretot, per restablir la Constitució a Catalunya, vaig romandre sempre com a líder de l’oposició al costat del Govern” espanyol, va postil·lar.

El president espanyol va opinar que el patriotisme és lluitar per millorar la vida dels espanyols i, en aquest sentit, ha defensat també el projecte de Llei de Pressupostos de l’Estat que es debat aquest dimarts al Congrés dels Diputats.

Per la seva banda, fonts socialistes van qualificar la protesta de Madrid de “fracàs”, el qual demostra que “les idees uneixen i la crispació no”. “La societat ha donat l’esquena a la crispació de dretes”, van reblar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats