Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h


S’esfondra una casa al Palau d’Anglesola sense que hi hagi feritsA banda de l'immoble, dos vehicles que estaven aparcats al carrer s'han vist afectats


Un habitatge de dos plantes es va esfondrar ahir al matí al Palau d’Anglesola sense que s’enregistressin ferits, malgrat trobar-se un matrimoni a l’interior de la casa en el moment dels fets.

Es tracta d’una casa del nucli antic del municpi ubicada al número 15 del carrer del Roser. Els fets van produir-se a les 11.00 del matí. Segons va explicar l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, els veïns van detectar unes esquerdes, una de les quals era de dimensions considerables,  en el mur de tàpia de l’habitatge el passat divendres, i els equips tècnics del Consistori van recomanar que un paleta en fes una diagnosi.

Una estona abans del succés un paleta va anar a fer un reconeixement de l’edifici, i va  recomanar abandonar la part de l’habitatge en la què s’havien localitzat les esquerdes, i al cap d’un parell hores es va esfondrar parcialment l’immoble. En el moment de l’ensorrament a l’interior de l’habitatge s’hi trobava un matrimoni, però va restar a la part de la casa que no va veure’s afectada, en concret a la cuina. Tal i com va explicar l’alcalde del Palau d’Anglesola, “la Remei i el Joan, per sort, en van sortir il·lesos”.

Van ser els Bombers els què, amb una autoescala, van evacuar el matrimoni per una de les finestres de la casa. Posteriorment, es va tallar l’accés al carrer per poder retirar la runa amb el suport d’una retroexcavadora. Dos cotxes que estaven aparcats al carrer en van resultar danyats. Els habitants de l’immoble s’allotjaran ara a casa de familiars al mateix poble. L’edifici afectat haurà de ser der enderrocat totalment. Es dóna la circunstància que ahir es celebrava al Palau de Plegamans una cursa (amb rècord de participants) però, sortosament, la carrera ja havia finalitzat en el moment en què van produir-se els fets. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats