Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

“Sóc optimista però la por sempre hi és”Pares i mares confien que les diferents mesures de seguretat aplicades a les escoles permetin tenir un curs que “vagi bé”


El curs escolar va començar ahir amb incerteses però també amb moltes mesures de seguretat i prevenció. La comunitat educativa i les famílies estan fent un esforç majúscul perquè aquest atípic i excepcional retorn a les aules sigui el més segur possible. La responsabilitat individual i col·lectiva, la conscienciació i complir rigorosament les normes d’higiene esdevenen imprescindibles davant un curs que es presenta ple de reptes. 

Passen pocs minuts de les dotze del migdia i pares i mares estan esperant que els seus fills surtin de l’escola. És el primer dia que ho fan, després de sis mesos de pandèmia, entre la inquietud, l’optimisme i les ganes de tornar a recuperar una certa normalitat. “La nena tenia ganes de tornar a la rutina i de veure als seus companys i amics” explica un pare que porta la seva filla a l’escola Parc de l’Aigua. En aquest centre del barri de la Bordeta, com en la resta d’escoles lleidatanes, s’han extremat les mesures de seguretat. A l’entrada de l’escola s’han habilitat cartells que informen sobre les entrades i sortides esglaonades que realitzen els alumnes dels diferents cursos i també s’ha convertit en sentit únic el tram del carrer Sant Paulí de Nola, més pròxim a l’escola. No obstant això, l’alerta entre les famílies encara hi és i estarà present al llarg de tot el curs. “Sóc optimista, però no deixo d’estar una mica inquiet i la por sempre hi és”, reconeix un pare. 

Amb tot, l’esforç que estan fent les escoles per aconseguir que siguin un espai segur és  per destacar. Les famílies així ho exposen encara que exigeixen al Departament ràtios més baixes i més contractació de personal per garantir la seguretat dels seus fills i filles. Ahir, era un dia molt important. Per a les escoles i per a les famílies. Les últimes setmanes han estat jornades de consells i recomanacions. “N’hem parlat cada dia, però m’ha sorprès que avui ho tenia tot organitzat i estava molt conscienciat”, explica un testimoni. El segueix un altre que evidencia la importància de la tasca pedagògica durant els mesos que han estat a casa. “Li he traslladat que intenti guardar la distància amb els companys en la mesura que pugui i que faci cas a tot el que li diguin els professors”.

ampliació d’espais i reforç del transport públic

Per fer més segur l’inici de curs 2020-2021, la Paeria ha decidit ampliar els espais per a vianants al voltant d’escoles i instituts i també ha reforçat el servei de transport públic, així com les tasques de neteja a les escoles. Entre les mesures que s’han pres i que així van fer arribar al consistori les escoles i instituts, trobem la conversió de carrers en zones de vianants, l’eliminació de l’estacionament en espais annexos al centre i situar barreres o tanques per ampliar la vorera evitar la massificació i les aglomeracions de gent. Aquesta actuació només s’ha portat a terme en aquelles zones on no és possible tallar el carrer. És el cas És el cas de l’Escola del Carme (carrer Hostal de la Bordeta), Parc de l’Aigua, Episcopal (carrer Joan Miró), Sant Jaume (carrer Castella) i Escola Pinyana (avinguda Pinyana i carrer Valls d’Andorra). 

Respecte al transport públic, la Paeria ha reforçat la L8 a primera hora del matí per l’accés a l’institut Manuel de Montsuar i l’L10 per l’entrada al de La Caparrella i ha senyalitzat una nova parada al carrer Jeroni Pujades per a l’institut Josep Lladonosa. Les famílies valoren l’esforç que estan fent, sobretot, les escoles i passat el primer dia de curs confien que les mesures tinguin efecte. “Espero que el curs vagi bé, després del que he vist m’estic tranquil·litzant a poc a poc”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats