Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Tanquen la línia de P2 de l’escola bressol Era Cunhèra de Vielha pel positiu en Covid d’un professorS’han aïllat quatre professionals i 29 infants i s’eleven a quatre els grups confinats en centres de la demarcació de Lleida


Els responsables del Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat han instat a tancar de manera preventiva la línia de P2 de l’escola bressol Era Cunhèra,  de Vielha, d’acord amb els protocols establerts després de conèixer divendres a la tarda el positiu d’un membre del professorat d’aquesta línia. D’aquesta manera, els alumnes i el seu professorat, un total de quatre professionals i 29 nens i nenes, romandran aïllats en els seus domicilis i en els pròxims dies se’ls realitzarà la prova PCR. Així mateix, l’Hospital Val d’Aran ha contactat amb cadascuna de les famílies per a coordinar i donar-los-hi la informació necessària.

L’escola bressol Era Cunhèra compta amb un total de 4 classes obertes actualment entre els cursos de P1 (24 alumnes) i P2 (29 alumnes), però l’aïllament afecta només al curs de P2, gràcies a les mesures i protocols establerts per a separar els cursos i el professorat i, pels quals, entre altres mesures, cada curs entra en el centre per llocs diferents i no es creuen ni es barregen en les activitats que duen a terme.

Davant d’aquest cas, aquest cap de setmana l’Ajuntament de Vielha e Mijaran ha procedit a la desinfecció i neteja de l’escola perquè el dilluns estiguin en perfectes condicions per a la resta d’alumnes. 

Aquest grup d’alumnes aïllat se suma a l’altre de vint-i-quatre alumnes i dos professors aïllats del col·legi Mater Salvatoris de Lleida. En aquest cas, es tracta d’una vintena d’alumnes de tercer d’ESO d’aquest col·legi concertat i dos professors. Així mateix, també hi ha un grup d’alumnes aïllat a Almenar, després que un infant de segon primària donés positiu en coronavirus. Segons va confirmar ahir l’alcaldessa, hi ha infants que esperen ja els resultats de les PCR i d’altres que es faran dilluns.

D’altra banda, cal recordar que a principis de setmana es va haver de confinar un grup d’alumes de segon d’ESO de l’Institut Joan Oró de Lleida, sent el primer centre de Ponent en detectar-s’hi un positiu. Amb aquests, doncs, ja són quatre els grups confinats a la demarcació de Lleida en la primera setmana d’escola després dels mesos de confinament. 

D’altra banda, cal recordar que els alumnes que ja hagin passat el coronavirus en els últims sis mesos no hauran de fer quarantena ni s’hauran de fer la prova PCR si a la seva classe hi ha algun positiu, segons va explicar el Departament de Salut. A més a més, si es dona un cas positiu, els alumnes hauran de seguir a escola i esperar que una unitat mòbil de Salut s’hi desplaci per fer el test als alumnes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats