Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Torra exigeix a Cunillera que prengui mesures contra els policies "que fan o justifiquen agressions a ciutadans"El president envia una carta a la delegada on mostra la seva "preocupació" pels insults a dos diputats d'ERC i la piulada que "justificava" l’atac al fotoperiodista Jordi Borràs


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat avui una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, on pregunta “quines mesures disciplinàries” preveu prendre davant les “manifestacions que darrerament fan determinats membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. El president denuncia que alguns membres de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil “relativitzen i, fins i tot, ridiculitzen agressions de què són víctimes ciutadans de Catalunya”. Així mateix, Torra ha instat Cunillera que expliqui les mesures que s’han pres ja respecte al agent que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs.

El president català posa com a exemple d’aquestes situacions els insults d’un policia que els diputats Jenn Díaz i Josep Maria Jové van denunciar que havien rebut, just a una escopinada al seu pas per davant la comissaria del CNP. També fa referència a la piulada a Twitter que va publicar el secretari de la Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil, “ridiculitzant i, el que és més greu, justificant l’agressió de què va ser objecte el periodista Jordi Borràs per part d’un policia”. El president insisteix a la delegada que aquests són episodis que com a responsables públics “no haurien de permetre” i es mostra segur que és un neguit que comparteixen tots dos.

Per aquest motiu, Torra demana a Cunillera que traslladi als responsables de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil a Catalunya la seva “preocupació davant d’aquestes expressions de membres d’aquests cossos intolerables”. “Actuant com a membres d’uns cossos que tenen per legítima funció la defensa i seguretat dels ciutadans el que fan és justificar conductes contràries a la convivència ciutadana”, ha conclòs a la carta.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats