Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

“Tot i estar vivint temps difícils, m’agrada pensar que encara som capaços de repartir il·lusió”Els venedors de l’ONCE treballen per revertir els mesos d’inactivitat, però amb la incertesa d’un nou confinament


La crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus, ha afectat la butxaca de moltes famílies, les quals han de retallar petites despeses com ho podrien ser, per exemple, comprar la loteria. Els venedors de la Organització Nacional de Ciegos Españoles (ONCE), han vist com les vendes de cupons i especials no són les que solien ser per aquestes dates abans de la pandèmia. A tot això, se li ha de sumar el tancament de bars i restaurants, que solia ser un punt de venda important per molts d’ells i també els mesos de tancament, que en el cas de Lleida s’ha de sumar el que es va viure al mes de juliol.

Segons el president de l’ONCE a Lleida, Marcelino Cid, encara és aviat per saber quina ha estat l’afectació total a les vendes anuals, però reconeix que “si ens tornen a confinar a casa, els números no seran gens bons”. 

Actualment a la demarcació de Lleida hi ha 98 venedors de l’ONCE, alguns dels quals ja han estat dues vegades en ERTO des de l’inici de la pandèmia: De març a mitjans de juny i, posteriorment, quinze dies més durant el confinament perimetral de Lleida i els pobles del Baix Segrià. Un d’ells va ser en Juan Manuel Ramos, el qual atén als seus clients des d’un punt de venda entre els carrers Vallcalent i Martí Ruano de Lleida. Ramos reconeix que les vendes ha caigut, però que de mica en mica es van refent. “Tot i estar vivint temps difícils, m’agrada pensar que encara som capaços de repartir il·lusió, ja que molta gent veu el seu número de loteria com una esperança per poder sortir d’aquesta crisi”.

LOTERIA A PRIMERA LíNIA

Jordi Reguant treballa a l’ONCE des de 1997 i des de fa quatre anys ven loteria al quiosc de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Reguant explica que els darrers mesos, mentre venia loteria, ha pogut veure com ha evolucionat la pandèmia: “Molts dels meus clients són metges, infermeres... I estan aquí veus com de difícils han estat tots aquests mesos pel personal sanitari i per les persones malaltes”. 

Reguant, que encara no ha cobrat els dies que va estar en un ERTO al juliol, calcula que la facturació d’enguany ha baixat prop d’un 30 per cent, però que encara “és aviat per saber-ho del cert”. Sobretot dependrà de les mesures que es prenguin els pròxims dies i de l’evolució d’aquesta incerta pandèmia. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats