Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Trapero va posar els Mossos a disposició del TSJC i la fiscalia el 27 d'octubreEl recurs contra la interlocutòria de processament diu que no va participar en l'entramat secessionista i que va ser Pérez de los Cobos qui va dirigir l'operatiu contra l'1-O


El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va posar el cos policial a disposició del TSJC i la Fiscalia Superior de Catalunya la tarda del 27 d'octubre, quan el Parlament va declarar la DUI. Així ho assegura el recurs presentat per la defensa de Trapero contra la interlocutòria de processament de la magistrada de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela, que afegeix que el cos compliria les ordres judicials que corresponguessin davant la declaració d'independència. El recurs també nega que la cúpula policial catalana estigués conxorxada amb el Govern per aconseguir la independència i recorda que era el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos l'encarregat de dirigir l'operatiu policial contra l'1-O.

En el recurs, s'explica que el 27 d'octubre, dia de la declaració d'independència, Trapero va enviar dos correus electrònics al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, on els deia que desconeixia les conseqüències jurídiques de la DUI i sobre qui podien recaure. Per això, la policia catalana "es posava a disposició tant del TSJC com de la Fiscalia Superior amb la finalitat de donar compliment a les ordres que es poguessin derivar" en relació a aquests fets. Afegia també que els Mossos continuarien garantint la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya.

Aquests correus van arribar just després d'unes trucades telefòniques amb Barrientos i Romero de Tejada en el mateix sentit, i dos dies després que Trapero ja hagués dissenyat un dispositiu judicial per "atendre les eventuals ordres que es poguessin rebre", així com garantir la seguretat i l'ordre públic.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats