Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Tremp enderrocarà a partir de dilluns dues cases en estat ruïnós de propietat municipalLa demolició es farà manual per no perjudicar els edificis que hi ha al costat a l’estret carrer del Forn


L’Ajuntament de Tremp iniciarà el pròxim dilluns 6 d’abril l’enderroc de dos edificis de titularitat municipal situats en el centre de la població que han estat declarats en estat ruïnós.

El consistori de la capital del Pallars Jussà iniciarà el pròxim dilluns 6 d’abril l’enderroc de dues finques de titularitat municipal situades en els números 8 i 10 del carrer del Forn, en compliment d’un decret d’alcaldia, del 10 de març dels 2020, que declarava l’estat ruïnós dels dos immobles. 

El regidor de Manteniment, Mobilitat, Via Pública, Serveis, Obres i Urbanisme de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, va anunciar ahir que donada la urgència de l’actuació, l’enderroc s’iniciarà el dilluns i tindrà una durada aproximada d’un mes. A banda d’això, s’hi ha d’afegir el temps que duri l’adequació del solar i de l’entorn. Un cop estigui resolt aquest canvi urbanístic, es plantejarà quin ús cal donar-hi a l’espai on fins ara hi ha els dos edificis de titularitat municipal. 

Atès l’estat deficient dels dos immobles, d’una planta baixa i dues superiors i uns 50 anys d’antiguitat, que presentaven problemes estructurals i forjats interiors parcialment ensorrats, s’efectuarà un enderroc manual per tal de no perjudicar els edificis confrontats. 

El 2 de març del 2020 els serveis tècnics municipals van fer una inspecció ocular i van detectar que el deteriorament dels immobles del carrer del Forn s’havia agreujat. Per aquest motiu ja es va procedir a acordonar la part del carrer on es troben les dues cases en espera de l’enderroc immediat i de màxima urgència per tal d’evitar que les dues cases s’enfonsin i puguin provocar cap incidència, sobretot malferir algun dels ciutadans. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats