Lleida
11 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


Un exresponsable del Diplocat reconeix pagar hotels i vols a "visitants internacionals" però nega que fossin observadorsAlbert Royo defensa que l'organisme "no va organitzar ni estar implicat" en cap referèndum


L'exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, ha reconegut que des de l'organisme (que té entre 85-90% de participació de la Generalitat) es van pagar 40.591 euros per hotels i vols per un programa de "visitants internacionals" que va estar a Catalunya entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre.

Ha negat, però, que vinguessin en missió electoral. "Va ser un programa de visites internacionals, no d'observació electoral", ha manifestat Royo, que diu que d'aquests programes en feien quasi tots els mesos i que aquest en concret es va organitzar a petició de diversos diputats estrangers. "No vam organitzar cap referèndum ni estàvem implicats", ha remarcat Royo, que ha desvinculat Diplocat de la Generalitat. També ha dit que van complir "escrupolosament" amb la intervenció del Ministeri d'Hisenda i que no es van fer pagaments al marge. De fet, ha dit que alguns projectes es van seguir pagant amb el 155 vigent.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats