Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Un jutge cita a declarar com a investigats sis alts comandaments dels Mossos per rebel·lió, sedició i desobediència l'1-OHauran de declarar quatre comissaris i dos intendents del cos, a més d'una cap de servei d'assessorament jurídic de la direcció de la Policia


El jutjat d'instrucció número 3 de Cornellà ha citat a declarar com a investigats sis alts comandaments dels Mossos d'Esquadra i un càrrec de la Direcció General de la Policia pel dispositiu de l'1 d'octubre del 2017. És la cúpula a les ordres del major Josep Lluís Trapero. Se'ls investiga pels delictes de rebel·lió, sedició i desobediència, entre d'altres. En concret, el 12 de desembre estan cridats a declarar la cap de servei d'assessorament jurídic de la Direcció General de la Policia, María Paz Martí; el comissari Francisco Javier Gámez, i els intendents Antoni Verger i Amadeu Domingo. El dia 13 declararien els comissaris Lluís Ferran López, Joan Carles Molinero i Emili Quevedo.

VOX actua com a acusació popular pels delictes de rebel·lió, sedició i desobediència. Segons el jutge, hi ha "indicis fundats" que l'elaboració del dispositiu policial de l'1-O va ser "conjunta i col·legiada" entre els set investigats i Trapero, "i no jerarquitzada amb un únic decisor en la figura del major". Segons la documentació recollida, sembla que en les reunions, diu, tots els membres tenen "veu i facultat decisòria".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats