Lleida
15/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Un treballador ferit en una deflagració en una empresa de fertilitzants i productes fitosanitarisProtecció Civil desactiva l'alerta activada per la deflagració en aquesta empresa de Sudanell


Un treballador de 49 anys va resultar ahir ferit per intoxicació de gasos en un deflagració a l’empresa Luqsa, situada a la C-230a entre les poblacions de Sudanell i Montoliu de Lleida. De fet, Protecció Civil de la Generalitat va activar el vespre l’alerta del pla d’emergències PLASEQCAT.

L’avís al telèfon d’emergències 112 es va rebre a les 20.05 hores. En aquest sentit, i segons les primeres informacions, es va produir una deflagració per la reacció entre dos productes químics. En aquest sentit, cal indicar que l’empresa, una nau d’una sola planta, es dedica a la fabricació de fertilitzants i productes fitosanitaris. De fet, es va produir una gran, espectacular i intensa columna de fum que va ser visible des de diferents punts dels pobles propers a on es troba la citada empresa, causant expectació.

Així doncs, ràpidament es va activar el corresponent protocol i fins al lloc dels fets es van desplaçar un total de dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat. Els efectius que es van estar treballant van informar que la nau no cremar i que tampoc hi havia emanació de gasos. A més, es va fer una valoració de si hi havia afectació estructural de la nau.

Arran de la deflagració, un home de 49 anys, treballador de l’empresa, va resultar ferit per intoxicació de gasos i va ser traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en estat menys greu a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. En total, el SEM va mobilitzar quatre unitats terrestres. També es van desplaçar els agents dels Mossos d’Esquadra.

Cal indicar que l’empresa es troba aïllada i allunyada dels nuclis urbans, per la qual cosa no hi havia risc per a la població. Tot i així, des de Protecció Civil van indicar que si algú notava molèsties calia que tanqués portes i finestres i es quedés a l’interior.

D’altra banda, una dona va resultar ahir ferida amb cremades a la cara per una deflagració produïda per una ampolla de càmping gas en un apartahotel ubicat de l’Avinguda Batlle Calbetó Barra de la Vall d’Aran. Emergències van ser alertada a les 10.12 hores i va ser traslladada a l’Hospital de Vielha. A més, al terme de Sanaüja un incendi va cremar 925 metres quadrats prop de la C-1412a.

 

Protecció Civil desactiva l'alerta activada per la deflagració en una empresa de Sudanell

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'alerta del pla d’emergències PLASEQCAT un cop s’ha normalitzat la situació a l’empresa Luqsa de Sudanell (Segrià). La deflagració es va produir dijous al vespre per la reacció entre dos productes químics (àcid nítric i òxid de magnesi), i un treballador va resultar ferit poc greu i traslladat pel SEM a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. No hi ha hagut més persones afectades, segons Protecció Civil. L’empresa implicada es dedica a la fabricació de fertilitzants i productes fitosanitaris.

Els Bombers de la Generalitat ja s’han retirat del lloc després de revisar l’estructura de la nau, constatant que no ha resultat afectada. L'empresa es troba aïllada i allunyada dels nuclis urbans, per la qual cosa no hi ha hagut risc per a la població.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats