Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/h


Una delegació d'Alpicat visita Dolceacqua, població italiana agermanada
Una delegació d’Alpicat, formada per una quarantena de persones, van gaudir el passat cap de setmana d’una visita a localitat italiana de Dolceacqua, població agermanada amb Alpicat des del 2002, en un cap de setmana ple d’activitats culturals, socials i solidaries.

De fet, l’expedició lleidatana va tenir part protagonista dins de la festa popular que es va realitzar pel tal de recollir diners en benefici de les víctimes del terratrèmol d’Amatrice.

El desplaçament cap a aquesta localitat del nord d’Itàlia, ben a prop de la frontera amb França, es va fer en autocar i va començar dijous a la nit. El divendres al matí es va fer una trobada tècnica a l’Ajuntament de Dolceacqua de les administracions i col•laboradors, per parlar del Projecte Europa. A la trobada hi van ser presents l’alcalde de Dolceacqua, Fulvio Gazzola, amb part del seu equip, i l’acalde d’Alpicat, Joan Gilart, acompanyat de la regidora, Teresa Bosch.

A continuació, a la Sala del Consell del mateix Ajuntament, es va fer l’acte oficial de benvinguda a la delegació alpicatina, amb intercanvi de detalls institucionals. Els dos alcaldes van destacar “la importància de trobades i iniciatives com aquesta, ja que serveixen per compartir cultura i tradicions”, alhora que van adquirir el compromís de “mantenir i enfortir l’agermanament amb noves visites i nous projectes”.

Més tard es va fer una lectura de poesia al Castell dels Dòria a càrrec de representants de l’associació Veus en Vers, una visita pels llocs més emblemàtics de la localitat italiana i una petita exhibició del club de bitlles d’Alpicat a la plaça per tal de donar a conèixer el tradicional joc als habitants de Dolceacqua.

El dissabte va tenir lloc una visita al Visionàrium 3D i diverses sortides més, entre elles a Sanremo, i a tarda la delegació alpicatina va retornar a Dolceacqua per assistir a la festa popular i solidària que es va celebrar a benefici de les víctimes del terratrèmol.

La representació d’Alpicat tenia habilitat un estand propi en el que oferia un tast de productes típics de la terra (pa amb tomata, embotit,...) i també recollia diners en tirades solidaries de bitlles. Tot el recollit es va lliurar a l’Ajuntament de Dolceacqua.

El diumenge els expedicionaris d’Alpicat van emprendre el viatge de retorn a casa.

Informació i fotografia: Ajuntament d'Alpicat

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats