Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Veïns de la Bordeta reclamen la retirada de torres d'alta tensióLa línia es situa al costat del camp de futbol i prop d'uns habitatges


Veïns que viuen a prop del camp de futbol de la Bordeta tornen a reclamar la retirada de les torres d'alta tensió de la zona, que consideren que són potencialment perilloses. Ja fa anys que el barri de la Bordeta sol·licita la supressió o el soterrament de les torres elèctriques que transcorren pel carrer Ludovicus Pius, a prop del camp de futbol de la Bordeta i junt uns grans blocs d'habitatges. 

L'associació de veïns de la Bordeta sempre ha donat el seu suport als veïns afectats i ara ho fa la plataforma Per Una Bordeta amb Empenta. Els residents a la zona denuncien que les torres suposen un perill perquè estan en plena zona urbana, però la companyia Endesa sosté que compleixen tots els requisits de seguretat i recorden que la línia elèctrica estava abans que els habitatges. De fet, quan es va urbanitzar la zona, ja es van soterrar algunes torres, encara que queden diverses més. 

El gran inconvenient per poder solucionar el problema és econòmic. Endesa no pensa fer-se càrrec del cost de la reforma i els veïns difícilment la podran assumir. Per la seva banda, la Paeria manté en aquest assumpte un paper desconcertant. Al juliol de 2016 va assegurar a aquest diari que anava a demanar a Endesa que retirés les torres, encara que va considerar que "la negociació segurament serà complicada". No obstant això, fonts d'Endesa van informar recentment que la Paeria mai els ha fet una sol·licitud oficial i que tan sols es va produir una conversa telefònica "informal" en 2015. Consultada la Paeria sobre aquest extrem per aquest diari el 25 d'abril, a dia d'avui (ahir per al lector) no s'ha rebut cap resposta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats