Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Vicent Sanchis defensa que no hi va haver desobediència en l'emissió dels anuncis de l'1-O a TV3Saül Gordillo declara que no és responsable dels anuncis de Catalunya Ràdio al jutjat 13 de Barcelona


El director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat al jutjat 13 de Barcelona que "no hi va haver desobediència" tenint en compte que hi havia documents que indicaven el que havien de fer i que segons la seva interpretació van complir amb el que marcaven. En la seva declaració com a investigat per l'emissió a TV3 dels anuncis que convocaven el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, Sanchis no ha presentat cap document perquè considera que no feia falta. Ha afegit que sortia "satisfet i tranquil" de la declaració, que considera que ha estat "ràpida i bona", en la que ha contestat a totes les preguntes de la fiscalia. No ha volgut contestar a les preguntes de l'acusació popular de Vox perquè considera que és "una anomalia".

Aquesta declaració s'ha fet en el marc de la investigació per desobediència que el jutjat 13 de Barcelona duu a terme sobre els fets de l'1 d'octubre del 2017. Vicent Sanchis i Saül Gordillo ja havien estat citats a finals de gener, però finalment la declaració es va ajornar fins aquest divendres.

Saül Gordillo declara que no és responsable dels anuncis de Catalunya Ràdio al jutjat 13 de Barcelona

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha declarat al jutjat 13 de Barcelona que la responsabilitat dels anuncis no és responsabilitat del cap de continguts de l'emissora, que és el seu càrrec, sinó del director de Màrqueting i Publicitat. Gordillo ha declarat com a investigat per l'emissió a Catalunya Ràdio dels anuncis que convocaven el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. El seu advocat, Carles Monguilod, ha explicat que Gordillo ha contestat a totes les preguntes menys a les de l'acusació popular de Vox, que "no ha tingut interès en fer cap pregunta". Ha avançat que la setmana vinent presentarà un escrit demanant l'arxiu de la causa perquè la situació actual "perjudica l'honorabilitat" del seu client.

En la seva declaració Gordillo també ha fet referència a una decisió de la presidència de la Generalitat on es concreten les funcions dels càrrecs de Catalunya Ràdio per tal d'evidenciar quines són les seves competències i les del director de Màrqueting i Publicitat.

Monguilod ha afegit que la persona responsable dels anuncis a Catalunya Ràdio l'1 d'octubre no ha estat requerida pel Tribunal Constitucional (TC) ni ha estat citada a declarar. Per aquest motiu considera que la responsabilitat per desobediència en aquest cas quedarà "diluïda".

Aquesta declaració s'ha fet en el marc de la investigació per desobediència que el jutjat 13 de Barcelona duu a terme sobre els fets de l'1 d'octubre del 2017. Vicent Sanchis i Saül Gordillo ja havien estat citats a finals de gener, però finalment la declaració es va ajornar fins aquest divendres.

També ha declarat la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà "en relació amb determinades denúncies de particulars sobre l'ús indegut de les seves dades personals", que s'ha defensat argumentant de quina manera havien procedit en cada moment. "No tenim res a amagar, estem absolutament convençuts que no hi va haver desobediència", ha explicat Barbarà.

A més de Gordillo i Barbarà, aquest divendres també han declarat el director de TV3, Vicenç Sanchis i també estava previst que declarés com a testimoni Llorenç Birba.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats