Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


CCOO i UGT ajornen la vaga indefinida al Grupo Jorge després d'arribar a un principi d'acord amb l'empresaLa companyia càrnia s'ha compromès a passar al règim general tots els treballadors que en aquests moments es troben en règim cooperatiu


Després d'una reunió maratoniana de cinc hores de durada a la seu del Departament de Treball els sindicats CCOO i UGT han arribat a un principi d'acord amb el Grupo Jorge per "ajornar" la vaga indefinida que hi havia convocada a l'empresa a partir de dilluns vinent. Els sindicats han explicat a l'ACN que el principal acord al qual han arribat és que l'empresa s'ha compromès a "laboralitzar" el conjunt dels treballadors, és a dir, a passar-los del règim cooperatiu al règim general. En aquest sentit, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha celebrat que és una "fita històrica al sector de les càrnies a Catalunya". Per part del Grupo Jorge, el seu portaveu i advocat, Francesc Sánchez, ha dit que es comprometen a "entrar a negociar la regularització de les persones que estan en règim cooperativista" i ha afirmat que l'empresa es quedarà a Catalunya "sempre i quan els plans d'inversió que té plantejats siguin possibles". A partir de dilluns es reprendran les negociacions a la seu de Treball per avançar en la negociació.

Fa tot just una setmana que el Grupo Jorge –propietari dels escorxadors Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, i The Fortune Pig, a Mollerussa– va amenaçar amb traslladar la producció a fora de Catalunya, motiu pel qual els sindicats CCOO i UGT van convocar una vaga indefinida. Des del moment en què els sindicats van registrar la convocatòria de vaga, Treball ha fet de mediador entre empresa i sindicats perquè es pogués arribar a un principi acord, que finalment s'ha materialitzat aquest dijous al vespre després d'una reunió de més de cinc hores.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats