Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Codorniu presenta un ERO que preveu acomiadar 10 treballadors del celler de RaimatL’expedient arriba nou mesos després que Carlyle comprés la majoria d’accions i quan fa menys de dos anys de l’últim ajust


El grup Codorniu ha presentat un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) per acomiadar 79 treballadors de diverses seus de la firma. Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts sindicals a l’ACN, la gran cavista preveu acomiadar 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Al mateix temps, la direcció traslladarà cap a Sant Sadurní els 91 treballadors restants de a Esplugues, amb previsió de tancar aquestes oficines. La reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorniu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de l’empresa.

El president del comitè d’empresa, Antonio Cruces, ha assegurat a l’ACN que l’anunci del nou ERO els ha deixat “en xoc” i atribueix aquesta reestructuració a “la mala gestió de l’equip directiu sortint”. Després que la companyia justifiqués un ERO de 71 persones el 2017 per l’abandonament de la producció per a marques blanques, Cruces ha assegurat que “es demostra que allò va ser un error”.

“Si aquell ERO va ser dur, aquest encara ho serà més”, ha afegit, remarcant que el nou expedient afecta el 25% dels 317 empleats de la plantilla dels cellers històrics -sense comptar la fusió amb Gleva Cellars-. El comitè va rebre la notícia del pla de reestructuració ahir dilluns al migdia i apunten que tot just s’estan organitzant per negociar amb la companyia “i garantir que les sortides dels acomiadats siguin el menys traumàtiques possible”.

Per ara encara no s’ha concretat la data de la primera trobada entre la direcció i els treballadors per plantejar les condicions dels acomiadaments, i el comitè prefereix reunir-se amb la companyia abans d’anunciar possibles mobilitzacions. “El més sensat és esperar a veure què expliquen i què ofereixen”, ha apuntat Antonio Cruces, que no descarta “fer soroll si les condicions no són acceptables”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats