Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


El 17,6% de les llars amb pobresa energètica a Catalunya tenen persones a l'atur, segons un estudi de la UB



La possibilitat de patir pobresa energètica creix un 9,3% quan el sustentador principal perd la feina


El 17,6% de les llars en situació de pobresa energètica a Catalunya tenen persones en atur, segons l'estudi 'La pobresa energètica a Espanya: Aproximació des d'una perspectiva d'ingressos', elaborat per la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB) – Universitat de Barcelona i publicat per la Fundació Naturgy. El percentatge de persones parades a les llars en situació de pobresa energètica contrasta amb les xifres de la resta d'habitatges, on només el 6% dels principals contribuents a les finances de la llar estan aturats. De fet, segons l'informe, la possibilitat que una llar es trobi en situació de pobresa energètica augmenta un 9,3% quan el sustentador principal està a l'atur.

En termes generals, la taxa de pobresa energètica es va situar en el 6,9% a Catalunya el 2017, un punt per sota de la xifra registrada el 2016 i a nivells similars al 2011, quan la taxa es va situar en el 6,8%. A nivell estatal, aquesta dada va augmentar fins al 7,4%, per sota del màxim del 9% registrat el 2013.

Catalunya disposa d'un 81,5% de les persones en situació de pobresa vivint en habitatges antics, amb un alt grau d'ineficiència energètica, "altament relacionats amb un mal aïllament, humitats i absència de calefacció", segons l'informe.

La majoria dels habitatges en situació de pobresa energètica a Catalunya, un 87,6%, es situen en nuclis urbans. Una altra característica és el règim de tinència. Més d'una cinquena part de les llars madrilenyes, catalanes, balears i canàries resideixen en un habitatge llogat, un 5% més que la mitjana espanyola. En concret, un 23,6% de les llars en situació de pobresa energètica a Catalunya són de lloguer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats