Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


El 46% de les empreses a la demarcació, creades per les donesLes emprenedores lleidatanes visualitzen el talent femení com a “motor socioeconòmic”


De les empreses creades durant el primer semestre del 2918 a la demarcació de Lleida, que van ser un total de 56, segons dades facilitades per GLOBALleida, el 46% van ser creades per dones i 54% per homes. Respecte als programes de creixement empresarial T’acompanyem, en l’edició 2018 van participar 11 empreses, de les quals un 18% pertanyen a l’agricultura i un 82% al sector serveis. A més, un 39% de les persones participants van ser homes enfront d’un 61% de dones. 

En l’edició de 2017 van estar seleccionades 20 empreses, de les quals, un 15% pertanyen a l’agricultura, un 5% pertany al sector de la construcció, un 10% a la indústria i un 70% al sector serveis. En aquesta ocasió, un 55% de les persones participants van ser homes enfront d’un 45% de dones. En l’edició de 2016 hi van participar 18 empreses, de les quals un 6% pertany al sector de la construcció, un 11% a la indústria i un 83% al sector serveis. En aquest sentit, un 33% de les persones participants van ser homes enfront un 67% de les dones. D’altra banda, l’índex de la Taxa d’Activitat Emprenedora (TAE) revela que al 2017 el 7% van ser dones involucrades en activitats d’emprenedoria enfront un 8,9% de homes. 

Les emprenedores lleidatanes visualitzen el talent femení com a “motor socioeconòmic” 

El CaixaForum de Lleida?va acollir ahir la jornada Dones i Emprenedoria amb l’objectiu de promoure la formació i el debat sobre el talent femení. 

Les empresàries Marta Grañó, Teresa Carles, Mireia Serra i Maria Albertin van compartir les seves experiències per visibilizar el talent femení com a motor empresarial i social i crear un espai de trobada entre les emprenedores lleidatanes. La tinent d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, va explicar que aquesta trobada té l’objectiu de “traslladar les experiències de dones a les seves passions i la seva feina com a emprenedores”. Mestres va afirmar que “volem traslladar aquestes sensacions i hem tingut un públic molt jove, 150 persones inscrites, que tenen ganes de tirar endavant el seu projecte i tenen força”. 

En la jornada van poder explicar el camí que han hagut de seguir per aconseguir estar al capdavant del seu negoci. Totes van coincidir que tenen una gran passió pel que fan i que la constància, dedicació i autoconfiança són bàsiques per aconseguir ser on són. “Tenir molta curiositat, ser somiadora, tenir inquietuds i viure intensament són els ingredients per posar en marxa un projecte”, va apuntar la fundadora de l’empresa Lily Street Art, Mireia Serra. A més, l’artista lleidatana popular pels seus murals va recomanar “envoltar-se de persones entusiastes”. Per la seva banda, la cofundadora i xef executiva Teresa Carles, va destacar la constància en explicar que “amb el temps et sorprens del que pots arribar a fer. 

‘Generación 81’, un projecte per reconèixer la igualtat entre homes i dones 

Més d’un centenar de dones de l’entorn empresarial, social i institucional de tota la demarcació van participar ahir en la presentació del projecte Generación 81 del Banc Santander que aglutina moltes de les iniciatives de l’entitat dedicades a accelerar el progrés femení, com és el suport a l’emprenedoria i el desenvolupament de la carrera professional de les dones. El programa també inclou altres productes i serveis pensats i dissenyats per a aquest segment. El nom triat fa referència a l’any 1981, quan va culminar el reconeixement de la igualtat en la gestió de les finances entre homes i dones. L’objectiu és donar visibilitat a models de referència femenins En l’acte van intervenir la presidenta del Grup Sorigué, Anna Vallés, i la directora territorial del banc a Catalunya, María José Macía Vaillo. L’esdeveniment també va comptar amb la presència de la primera tinent alcalde de l’Ajuntament de Lleida, de Montse Mínguez. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats