Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


El Banc d'Espanya torna a situar Catalunya entre els riscos per a l'economia estatalTambé subratlla la "incertesa" provocada pel fet que en els darrers comicis general no es va poder formar govern


El Banc d'Espanya ha tornat a situar Catalunya entre els riscos per a l'economia estatal en el seu informe sobre l'estabilitat financera, fet públic aquest dijous. A la incertesa de fets com el Brexit, la guerra comercial entre els EUA i la Xina o l'alentiment global de l'economia, també s'hi afegeix "l'impacte" dels darrers esdeveniments a Catalunya. A banda, també es posa l'accent en el fet que no s'ha pogut formar un nou govern en els darrers comicis generals i que ha calgut tornar a convocar eleccions el 10 de novembre. L'informe certifica que "fins ara", la reacció dels mercats financers internacionals a l'augment de la incertesa global ha estat "continguda", gràcies, en bona part, a l'actuació "decidida" de molts bancs centrals.

Altres punts que poden llastrar l'economia espanyola són la baixa rendibilitat de les institucions financers –que en el primer semestre del 2019 han reduït un 11% els beneficis nets consolidats- o el "risc legal", és a dir, el cost dels processos judicials relacionats amb certes clàusules dels contractes hipotecaris.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats