Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Consell de Ministres aprova a la nova llei hipotecària, que amplia el termini d'impagament abans d'un desnonamentEl text també elimina les comissions de cancel·lació de les hipoteques de tipus variable a partir del cinquè any i incentiva a passar als préstecs de tipus fix


El govern espanyol ha aprovat aquest divendres el projecte de llei hipotecària que dona més marge d'impagament als propietaris abans que es posi en marxa un procés de desnonament. Mentre que fins ara es podia iniciar un procés d'execució hipotecària a partir del tercer mes d'impagament, la nova llei no ho autoritza fins a la novena mensualitat, durant la primera meitat de vida del préstec, o a partir dels 12 mesos, durant la segona meitat.

Ho ha explicat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en roda de premsa després del Consell de Ministres. El text també elimina les comissions de cancel·lació de les hipoteques de tipus variable a partir del cinquè any i incentiva passar d'un préstec de tipus variable a fix, amb l'eliminació de les comissions de conversió a partir del tercer any.

El projecte de llei transposa una directiva de la Unió Europea que el govern espanyol havia d'aplicar des de fa més d'un any. Segons de Guindos, més enllà d'aplicar les mesures dictades des de la UE, el text també "intenta incrementar la transparència formal i material" del contractes hipotecaris i "beneficiar als deutors". En aquest sentit, el ministre d'Economia ha destacat la voluntat del govern d'incentivar el pas d'hipoteques de tipus variable a fix per al "conjunt d'estoc" de préstecs que, ha dit de Guindos, són de tipus variable en més del 90% dels casos.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats