Lleida
16-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Govern del PSOE permetrà la jubilació anticipada, però amb major cotitzacióL'Executiu de Madrid aposta per allargar l'edat efectiva de jubilació a mig termini


La Seguretat Social vol endarrerir un any l'edat ordinària de jubilació, fins a arribar als 65,5 anys en 2048, com una de les mesures per aconseguir la sostenibilitat del sistema a llarg termini, tot i que permetria les jubilacions anticipades sempre que impliquin una major cotització.

En una trobada amb mitjans, el secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado, ha coincidit amb la proposta avançada aquesta setmana per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) d'aplicar mesures per fomentar el retard de l'edat efectiva de jubilació, sense tocar l'edat legal que arribarà als 67 anys el 2027.

Actualment, l'edat real de jubilació es troba en els 63,7 anys (62,7 anys incloent-hi les classes passives), xifra que se situarà en els 64,5 anys en 2027, un cop despleguin els seus efectes la reforma de 2011 amb la que l'edat legal de jubilació arribarà als 67 anys.

El plantejament del Govern i la AIReF seria augmentar aquesta edat ordinària en un any de cara a 2048, aconseguint així una edat real de jubilació de 65,5 anys.

Així mateix, el Govern és partidari de modificar els requisits d'accés a la pensió, permetent una jubilació anticipada cofinançada, és a dir, en aquells col·lectius que acordin aplicar unes majors cotitzacions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats