Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El govern espanyol aprovarà aquest divendres que els plans de pensions es puguin recuperar als 10 anys d’aportacióTambé una rebaixa de les comissions que els estalviadors paguen a les entitats gestores


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous en un dinar informatiu l’aprovació per part del Consell de Ministres de divendres d’un reial decret que “permetrà a les persones que estalviïn en plans i fons de pensions recuperar tot i part del que han estalviat a partir dels 10 anys de l’aportació”.

A més d’aquesta mesura, segons el president espanyol, “es rebaixaran molt sensiblement les comissions que els estalviadors paguen a les entitats gestores”. Segons Rajoy, malgrat que “a Espanya el sistema de pensions públic està garantit per l’Estat” cal “seguir acordant enter totes les forces polítiques mesures per a la seva estabilitat i millora” que són “compatibles amb la iniciativa privada de l’estalvi”.

El president espanyol ha recordat que els plans de pensions privats existeixen a l’Estat des de fa 30 anys i “complementen, que no substitueixen, el model de pensions públiques”. Ha destacat que el Pacte de Toledo anima a reforçar els sistemes complementaris d’estalvi i que avui en dia ja hi ha 8 milions de persones que tenen plans de pensions amb un estalvi acumulat de 106.000 milions d’euros.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats