Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Grupo Jorge dóna d’alta 350 empleats a Mollerussa, complint l’acord amb UGTFins ara, aquests prestaven serveis als centres de treball del grup com a falsos autònoms en un primer moment i subcontractats a través de l’empresa Axparia Trade, en una segona fase.


El Grupo Jorge ha posat en plantilla a 350 treballadors de l’empresa a Mollerussa (250 treballadors a Rivasam, 20 a PPS, i 80 a Fortune Pig). Aquests formen part dels 1.580 treballadors que la indústria carnica ha inclòs a les plantilles a tot Catalunya.

Fins ara, aquests prestaven serveis als centres de treball del grup com a falsos autònoms en un primer moment i subcontractats a través de l’empresa Axparia Trade, en una segona fase. Ara però, segons la Inspecció de Treball i amb data d’1 de juliol del 2019, aquests treballadors han estat donats d’alta al Grupo Jorge a les cinc empreses que el grup carni té a Catalunya.

 Tot va començar quan la UGT-FICA va presentar diverses denúncies contra l’empresa per “cessió il·legal de treballadors” arran de les quals la firma es va comprometre a contractar directament tots aquests treballadors, un fet que s’ha produït el darrer mes. La UGT-FICA de Catalunya va valorar ahir “molt positivament” que aquesta indústria hagi donat d’alta com a treballadors aquestes persones.

Segons el sindicat aquests 1.580 treballadors suposen “la regularització més important” al sector carni a Catalunya en el darrer any, que estimen en uns 6.200 treballadors en total.  Tot això amb el fet diferencial que han estat contractats directament per les empreses principals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats