Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h


El GSMA cancel·la el Mobile World Congress de Barcelona pel risc del coronavirusEls responsables del certamen han pres la decisió després que una quarantena d'empreses hagin renunciat a assistir-hi


Els organitzadors del Mobile World Congress de Barcelona han decidit suspendre la trobada pel risc del coronavirus, segons dues fonts consultades per l'ACN. La decisió s'ha pres en el marc d'una reunió extraordinària dels membres del GSMA, l'entitat responsable de la trobada, que en un principi s'havia de celebrar el divendres però que s'ha avançat pel degoteig d'empreses que han anunciat que no assistirien a la fira per evitar posar el seu personal i els seus clients en cap tipus de risc. Entre les empreses que ja havien cancel·lat hi havia Sony, AT&T, Vodafone, LG o Facebook. Fins a aquest dimecres al migdia els directius del GSMA afirmaven que la trobada es mantenia, però finalment a la reunió s'ha decidit suspendre-la.

El màxim portaveu del GSMA, John Hoffman, ha indicat a través d'un comunicat penjat al web de l'entitat poc després que comencés a difondre's la cancel·lació, que "la preocupació global a l'entorn del brot de coronavirus, la preocupació pels viatges i altres circumstàncies, fan impossible per a GSMA mantenir l'esdeveniment".

També indica que els amfitrions de la ciutat "respecten i entenen" la decisió, i afirma que tots plegats continuaran treballant "a l'uníson" per a la trobada del 2021 "i per a futures edicions" de l'esdeveniment.

<br />

Llargues reunions

La reunió del consell de la GSMA per decidir sobre el futur del Mobile World Congress ha començat a les 14 hores, i quan membres destacats del consell com Vodafone o AT&T ja havien anunciat que no participarien al Congrés. D'altres, com Orange o Telefónica, encara es mantenien, però també havien caigut alguns dels pesos pesants de la fira: Ericsson, Nokia, LG o Intel, entre d'altres.

De fet, entre les poques confirmacions, quedaven els gegants tecnològics xinesos com Huawei o Xiamoi. Tampoc havia cancel·lat, encara, l'altra gran empresa mòbil del món: Samsung.

Després de diverses pauses i recessos, els responsables de la GSMA també s'han entrevistat amb Fira de Barcelona i els responsables de totes les institucions. Finalment, han decidit suspendre el Mobile. Dijous a les 10.30 hores, faran una roda de premsa per explicar els motius de la cancel·lació.

La suspensió del MWC s'ha rebut com una gerra d'aigua freda en algunes empreses que encara pensaven participar a la fira, i fins i tot entre les delegacions espanyoles de les companyies que ja havien cancel·lat, segons ha pogut constatar l'ACN.

La primera cancel·lació va arribar el passat dimarts quan LG va anunciar que no participaria al Mobile World Congress pel coronavirus. Divendres s'hi va sumar Ericsson i a partir de llavors s'han anat succeint les cancel·lacions.

En total ja eren prop d'una quarantena les companyies que havien dit que no participarien a l'esdeveniment: LG, Ericsson, Nvidia, NTT Docomo, Amazon, Umidigi, Sony, Ulefone, Gigaset, Intel, Vivo, Amdocs, Coomscope, Panorama Software, Dali Wireless, Interdigital, Iconectiv, Facebook, Cisco, Accedian, Viavi, F5,Telnet, McAfee, Ciena, AT&T, Rakuten, AppsFlyer, Royolo, Sprint, Nokia, STMicroelectronics, Vodafone, British Telecom i Deutsche Telekom.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats