Lleida
4/19° C (sol)
97% 26 km/h


El ministeri de Treball anuncia que abordarà la problemàtica dels 'falsos autònoms'Díaz diu que el govern espanyol "protegirà" aquestes persones que són, en realitat, "treballadors per compte aliè"


El ministeri de Treball abordarà la problemàtica dels 'falsos autònoms'. La ministra titular, Yolanda Díaz, ha anunciat la mesura durant la seva compareixença a la comissió de Treball i ha dit que el govern espanyol "protegirà" els drets d'aquestes persones que, en realitat, són "treballadors per compte aliè" però que es veuen "abocats" a fer d'autònoms "en contra de la seva voluntat". Díaz ha posat com a exemple els "riders que veiem pels nostres carrers: Un jove en bicicleta amb un mòbil no és un treballador autònom". La ministra també ha anunciat que proposaran una nova regulació del sistema de protecció assistencial per atur, "dotant-lo de major estabilitat".

L'objectiu, ha dit, és poder "elevar la taxa de cobertura i la intensitat de la protecció de les persones a l'atur que ho necessitin. "Establirem aquest any un sistema unificat del subsidi d'atur", ha assegurat.

La ministra de Treball ha assegurat durant la seva compareixença que la "precarietat laboral" és una de les principals problemàtiques que té l'estat espanyol i que moltes de les mesures que l'executiu ha adoptat en aquest primer mes de legislatura van encaminades en aquest sentit. "Hem d'acabar amb aquesta anomalia", ha dit. En aquest sentit, ha recordat que dels 14,9 milions de persones afiliades al Règim de la Seguretat Social però "només" 7,3 milions tenen un contracte indefinit a temps complet, "menys de la meitat".

Diaz ha recordat l'acord per apujar el salari mínim interprofessional i insistit en el compromís de l'executiu per derogar la reforma laboral del 2012. Un exemple, ha dit, "d'imposició autoritària de les normes laborals".

La titular del ministeri ha assegurat que impulsaran la "dignificació" del treball autònom i el seu "potencial per a la creació de desenvolupament econòmic" però també que abordaran la problemàtica dels coneguts com a 'falsos autònoms'. En aquest sentit, ha dit que el govern espanyol "protegirà els drets" d'aquestes persones que, segons ha dit, són en realitat treballadors per compte aliè però que es veuen abocats a aquestes situacions "en contra de la seva voluntat".

 

Sistema "unificat" del subsidi

D'altra banda, Díaz ha anunciat que proposaran una nova regulació del sistema de protecció assistencial per a persones sense feina, dotant-la d'una "major estabilitat". Això passa, ha dit, per "elevar la taxa de cobertura i la intensitat de la protecció de les persones sense feina que ho necessitin". "Establirem aquest any un sistema unificat del subsidi per atur", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats