Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Pacte de Toledo acorda vincular l’augment de les pensions a l’IPC amb possibilitat d'anar més enllà en anys de bonançaAvenços en la primera reunió després de la sortida del PP de La Moncloa i l’arribada de Pedro Sánchez


El Pacte de Toledo han fet un avenç significatiu aquest dimarts quan totes les forces han mostrat la seva disposició a vincular l’augment de les pensions a l’IPC o fins i tot més enllà en èpoques de bonança, tot i que han deixat obertes altres possibilitats respecte a les més altes per a èpoques de recessió.

Els portaveus dels grups han apuntat que queda garantit el manteniment del poder adquisitiu de les pensions i “predisposició” a assolir un acord sobre el conjunt de la reforma que portava mesos encallada i que té qüestions pendents, com per exemple què cal fer en època de crisi. La d’aquest dimarts ha estat la primera reunió del pacte després de l’arribada a l’executiu espanyol de Pedro Sánchez i, per tant, la sortida del PP, que ha flexibilitzat criteris després d’abandonar La Moncloa i haver pactat amb el PNB un augment de les pensions de l’1,6%.

Els grups es tornaran a reunir el pròxim dimarts amb la voluntat de seguir avançant en els compromisos per al manteniment del poder adquisitiu i la sostenibilitat del sistema. Ha quedat enrere el sistema ideat el 2013 pel govern de Mariano Rajoy que vinculava l’augment a la salut de la Seguretat Social, així com la revalorització mínima del 0,25% aplicada pel govern de Rajoy des de 2014.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats