Lleida
13-33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El preu de la llum s'ha encarit un 12% les dues primeres setmanes del 2019 respecte a l'any passatL'associació de consumidors Facua critica el govern espanyol per no emprendre "mesures d'abast" per abaratir el rebut


Les dues primeres setmanes de gener el kWh de llum s'ha encarit un 12% respecte a l'any passat, ha denunciat l'associació de consumidors Facua en un comunicat. De mitjana, el preu de l'energia consumida pels usuaris amb la tarifa semiregulada (PVPC) ha sigut de 16,72 cèntims per cada kWh, davant dels 14,93 dels primers catorze dies de l'any passat. Si segueix aquesta tendència, l'usuari mitjà pagarà una factura a finals de mes de 80,38 euros, és a dir, 6,53 euros per sobre de les tarifes aplicades el 2018.

Davant aquest escenari, Facua-Consumidores en Acción ha criticat que el govern espanyol no emprengui "mesures d'abast" per abaratir el rebut i ha reclamat la rebaixa de l'IVA de la llum al 4% i la creació d'una tarifa regulada per les famílies que no superin els 10 kW de potència contractada i determinats límits de consum.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats