Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


El preu de l'electricitat s'enfila a màxims anuals i arriba a gairebé els 80 euros el MWhLa CNMC ha iniciat una investigació sobre els motius d'aquest increment


El preu de l'electricitat al mercat majorista s'ha enfilat aquest dilluns fins a màxims anuals, amb el preu del megawatt hora (MWh) a 79 euros. Segons indiquen les dades de l'operador del mercat majorista Omie, el preu supera el del 5 de setembre passat, dia en què s'havia assolit l'anterior preu màxim.

Després que durant el mes de març s'arribés als preus mínims de tot l'any, el preu de l'electricitat s'ha mantingut a partir d'aquell mes a l'alça, i la perspectiva és que mantingui aquesta tendència. El preu mitjà durant el mes d'agost ha estat al voltant dels 65 euros el MWh, però aquest ja ronda els 70 euros el MWh de mitjana en els primers dies de setembre. L'increment del preu de l'electricitat està sent analitzat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

El juliol passat l'autoritat que vetlla per la competència va mostrar la seva preocupació per l'"elevat" preu de l'energia i per si "hi ha alguna cosa més" que una "situació conjuntural" darrere d'aquest increment.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats