Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


El secretari general d'UGT, sobre el 8-M: "O demà donem una bufetada a la ultradreta i l'aturem o la cosa no serà fàcil"Camil Ros crida a no votar Vox en les eleccions espanyoles per "masclista, racista i feixista"


El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha fet una crida a participar en les mobilitzacions convocades per al 8-M i ha advertit que "cal frenar" la ultradreta. "O demà donem una bufetada a la dreta i la ultradreta i l'aturem o la cosa no serà fàcil", ha avisat. En una atenció als mitjans abans d'una assemblea per preparar el 8-M, el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, ha apuntat que caldrà "buidar les empreses al matí i omplir els carrers a la tarda". D'altra banda, Ros també ha cridat a no votar Vox a les eleccions espanyoles perquè és un partit "masclista, racista, i feixista". De fet, el representant sindical a Catalunya ha afegit que en un "tripartit feixista de PP, Cs i Vox el retrocés social i democràtic pot ser inimaginable".

En el marc d'una assemblea de delegats sindicals, un dia abans de la vaga general convocada per al 8-M i en què UGT convoca dues hores d'aturada amb cobertura per 24 hores, com han explicat, Ros ha assegurat que "cal mobilitzar-se" perquè un any després de la vaga general "massiva" se segueix "igual". Així, Ros ha considerat que "seguir igual vol dir anar enrere" i ha exigit que hi hagi "canvis legislatius importants" per avançar.

En aquest sentit, ha demanat un canvi "real" a la Llei d'igualtat que "obligui" els centres de treball a complir les polítiques d'igualtat per poder tenir activitat econòmica, i ho ha comparat a les llistes electorals dels partits polítics que regulen la paritat entre els candidats. "En el cas dels partits tothom ho ha de complir, fins i tot els masclistes de Vox", ha recriminat Ros.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats