Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els concessionaris de Lleida venen 4.775 cotxes nous a Lleida entre gener i juliolLes compres han descendit un 3,46% respecte a l’any 2018


Els concessionaris de Lleida van vendre entre els mesos de gener i juliol d’enguany un total de 4.775 cotxes nous, una xifra que suposa un descens del 3,46% respecte al mateix període de l’any anterior, quan les compres van ascendir a 4.946, segons dades facilitades per Faconauto i Anfac.

De les vendes dels primers set mesos de l’any a les comarques de Ponent, un total de 3.210 van ser a particulars i 1.520 a empreses.

Pel que fa a aquest mes de juliol, els concessionaris de Lleida han venut 787 cotxes nous, mentre que al juliol del 2018 la xifra va ser de 812, registrant-se així una caiguda del 3,08%.

Del total de vendes d’aquest mes, 558 van ser a particulars i 224 a empreses. En el global de l’Estat espanyol, les vendes de turismes nous van caure al juliol per primer cop des del 2012. En concret les matriculacions de turismes i tot terrenys van caure un 11% respecte al mateix periode de l’any passat. Es tracta del primer cop des del 2012 que els lliuraments d’aquests vehicles cauen en un mes de juliol.

El director de comunicació de Faconauto, Raúl Morales, afirma que “ni la estacionalitat, que tradicionalment ha impulsat les matriculacions al juliol, ni l’esforç promocional que han fet els concessionaris i marques han aconseguit revertir la mala tendència que arrastra el mercat”. 

Crisi de confiança

“Insistim en què la crisi que atravessen les matriculacions és de confiança. No hi ha cap raó de pes en el context econòmic o de consum que s’hagi de tenir en compte, pel moment, per donar una explicació a aquesta caiguda, de fet hi ha una important borsa de compradors que estan retardant el seu canvi de cotxe”, afegí.

Incertesa política

Així mateix, sosté que “està clar que el que no ajuda és la incertesa política: és urgent que hi hagi un Govern per a que pugui liderar les reformes que necessita el sector, la qual cosa aclariria l’horitzó i donaria seguretat al consumidor”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats