Lleida
2 / 18° C (sol)
97% 26 km/h


Els titulars de plans de pensions podran retirar les aportacions que compleixin 10 anys d’antiguitat a partir del 2025La comissió mitjana de gestió quedarà reduïda de l’a,50% a l’1,25%, mentre que la comissió de dipòsits passa del 0,25% al 0,20%


El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres per decret la mesura anunciada dijous pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que permetrà als titulars dels plans d’estalvi retirar els seus diners sense límit a partir del 2025 sempre que les aportacions tinguin una antiguitat de com a mínim 10 anys.

D’aquesta manera, els titulars de plans de pensions podran recuperar al 2025 aquelles aportacions que hagin fet abans del 2015, i la resta a mesura que compleixin els 10 anys corresponents. El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha desvinculat aquesta qüestió dels dubtes sobre el sistema de pensions. Ha insistit que l’Estat seguirà “pagant les pensions públiques”, que estan “garantides”. Segons ha afirmat, la mesura busca “estimular l’estalvi” donant “més liquiditat als fons”.

“És un estímul més per contraure aquests fons de pensions dels que en aquests moments són beneficiaris 8 milions de persones amb més de 106.000 milions d’euros”. La mesura incorpora també una “rebaixa substancial en les comissions de gestió d’aquests fons”, que segons el govern espanyol encara són massa elevades. La comissió mitjana de gestió es redueix de l’1,50% a l’1,25%, mentre que la comissió de dipòsit passa del 0,25% al 0,20%.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats