Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h


“Ens estem endeutant una altra vegada”, diu Luís María Linde a la SeuL’exgovernador del Banc d’Espanya afirma que no hi ha risc de recessió


L’exgovernador del Banc d’Espanya, Luís María Linde, va alertar ahir a la Seu que “ens estem tornant a endeutar” tot i que no veu risc de “recessió”.

El que fou governador del Banc d’Espanya entre el 2012 i el 2018, Luís María Linde, va pronunciar ahir en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu la conferència Perspectives de l’economia de la UE: comerç internacional i finances públiques. En el marc de la seva intervenció, va alertar que “ens estem endeutant una altra vegada” i pel que fa al sistema bancari europeu i espanyol va dir que “han fet un gran esforç per sanejar-se”.

En ser preguntat pels empresaris assistents a la Trobada sobre què passarà amb la banca tradicional i de l’entrada de nous operadors en aquest negoci, va assenyalar que els nous actors “hauran de complir les regles dels bancs”. Durant la seva conferència a la Trobada Empresarial al Pirineu també va explicar com pot afectar a les empreses el Brèxit, la sortida d’Anglaterra de la Unió Europea. En aquest sentit, va augurar que hi pot haver problemes si “al final no hi ha acord i hi ha una sortida sense acord”.

D’altra banda, el qui fou governador del Banc d’Espanya també va dir als assistents que “no hi ha risc de recessió” i que “s’espera que l’economia es recuperi”. La ponència de Luis Maria Linde a la Seu d’Urgell va ser presentada pel director adjunt d’Expansión, Martí Saballs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats