Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Eurecat desenvolupa a Lleida un projecte per aplicar la intel·ligència artificial a la injecció de plàsticLa innovació suposa un canvi de paradigma respecte els estàndards actuals, basats en controls estadístics


El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) està desenvolupant a Lleida un nou sistema de monitorització per a l'empresa Array Plàstics, ubicada al Folgueroles (Osona), que utilitza intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic, Big Data i tècniques avançades d'anàlisi de dades, per millorar la supervisió del procés d'injecció de plàstic i el control de la qualitat dels productes resultants, amb l'objectiu d'augmentar el rendiment productiu de la fabricació.

En concret, el projecte, denominat Sentinel, desenvoluparà una eina de control de la qualitat flexible i adaptada a les necessitats d'Array Plàstics, que oferirà un augment de la precisió fonamentat en prediccions, gràcies a algoritmes i alarmes preventives basades en intel·ligència artificial. La innovació suposa un canvi de paradigma respecte els estàndards actuals, basats en controls estadístics.

Segons Guerau Carné, d'Array Plàstics, aquesta innovació tindrà "un impacte directe en el model de negoci". Per a l'empresa, la incorporació d'aquesta innovació tecnològica "revertirà en una millora de la qualitat i una completa traçabilitat, a part d'una reducció dels costos de no qualitat en poder detectar immediatament i de manera automàtica defectes d'injecció", ha assenyalat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats