Lleida
4/19° C (sol)
97% 26 km/h


Foment trasllada a Sánchez la necessitat que ''no es derogui'' la reforma laboral sinó que es ''modernitzi''El president de la patronal veu la mesa de diàleg amb l'Estat com un "primer pas" per recuperar l'estabilitat


Foment del Treball ha traslladat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la necessitat que la reforma laboral "no es derogui" sinó que es "modernitzi" i que "s'aprofiti la mesa de diàleg entre agents socials i econòmics que posar-se d'acord". Aquesta ha estat una de les set mesures que el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre li ha fet arribar a Pedro Sánchez en la seva visita a la seu de Foment. Una altra de les reivindicacions ha estat la creació d'un consorci per a Rodalies i uns preus de l'energia més "competitius". Sobre la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i Sánchez, el dirigent de la patronal ha celebrat que és el "primer pas" per recuperar l'estabilitat política i econòmica.

En la compareixença de premsa posterior a la reunió, el president de Foment ha explicat que no considera que hi hagi necessitat de derogar la reforma laboral sinó impulsar una "modernització" i ha reclamat que s'aprofités la taula de diàleg entre agents socials i econòmics per acordar modificacions en la llei per tot seguit tramitar-ho al Congrés dels Diputats.

Pel que fa la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, el president de la patronal ha aplaudit que la relació entre els dos executius "vagi per la senda de la recuperació i de posar fi a un conflicte entre Catalunya i la resta de l'Estat". "No serà fàcil ni ràpid", ha comentat Sànchez Llibre, que ha emplaçat els dos dirigents que "vagin en aquesta direcció, s'entenguin i elaborin els pressupostos". I és que segons el dirigent empresarial, aprovar els comptes és necessari perquè sinó "la capacitat econòmic de l'Estat es veurà perjudicada".

En aquest sentit, ha citat el dèficit en infraestructures que pateix Catalunya i que la patronal ha situat com un dels set demandes principals que ha traslladat al president espanyol. Segons el dirigent empresarial, Sánchez s'ha mostrat "molt receptiu" amb les demandes de Foment del Treball i ha considerat que el president espanyol "té una oportunitat històrica" per revertir aquesta situació.

Sànchez Llibre també demanat al president espanyol la creació d'un consorci de Rodalies i que s'avanci en aquesta direcció, així com en ports i aeroports i que es consignin els recursos suficients per acabar el corredor mediterrani, sobretot en les connexions que resten pendents dins de l'Estat.

Altres reivindicacions de Foment al president espanyol han estat una major eficiència de la despesa pública i una major modernització aprofitant la revolució tecnològica a la qual ja s'estan adaptant les empreses; la potenciació de la marca Barcelona i que hi hagi un acord entre Catalunya, Aragó i l'Estat per organitzar els Jocs d'Hivern del 2030, una cita que, segons ha dit, també podria "suposar una reconciliació o un element positiu".

Sánchez Llibre ha mostrat la seva satisfacció al final de la trobada ja que ha assegurat que s'ha trobat un president del govern espanyol que s'ha interessat per totes les qüestions que han anat plantejant els empresaris, entre les quals també hi havia la demanda per abaratir el cost de l'energia o una "fiscalitat competitiva" que es traduís en una harmonització fiscal entre les comunitats o l'eliminació de l'impost de patrimoni.

Sánchez ha arribat a al seu de Foment del Treball al voltant de tres quarts d'onze del matí i durant aproximadament una hora ha escoltat les reivindicacions d'una seixantena d'empresaris, entre els quals hi havia el president de Caixabank, Jordi Gual; l'empresari hoteler Joan Gaspart; el conseller delegat d'Agbar, Angel Simón o el de BASF, Carles Navarro, entre molts altres, a més d'exdiputats al Congrés com Carles Campuzano (PDeCAT) i Francesc Vallès (PSC).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats