Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h


GLOBALleida 'potencia' la creació de 112 empreses i uns 200 llocs de treballEl nou oli verge extra 'Suo tempore' del clúster català ven el 40% de la producció


GLOBALleida va desenvolupar 1250 assessoraments en 2018 i va donar suport a la creació de 112 noves empreses que van generar 200 llocs de treball directes.

Així es va desprendre ahir després de la reunió del comitè executiu i el consell general de GLOBALleida en la qual es va apostar per seguir treballant en els programes de foment, creació, creixement i consolidació empresarial a més dels projectes clústers ja iniciats i el nou projecte de l'oficina d'atracció d'inversions Invest in Lleida com a objectius marcats per a aquest any.

Durant el primer trimestre del 2019 va començar amb la presentació de la nova marca conjunta d'oli verge extra premium, Suo Tempore, dels productors Nou Segons, Raig d'Arbeca, Degustus i Oli Soleil que formen part del clúster de l'oli de Catalunya impulsat per GLOBALleida. Es tracta d'un oli amb estàndards de qualitat més alts del món elaborat sense defectes que el situa en un dels segments més alts del mercat nacional i internacional. Amb una producció que ha superat les 3.000 ampolles previstes inicialment i que en tan sols dos mese s'ha venut prop del 40% del producte.

A més, han seguit oferint accés al finançament al teixit empresarial del territori organitzant una ronda de finançament amb ICO i ICF en què van participar 22 empreses. D'aquestes, 10 van presentar els seus projectes empresarials en les entitats convidades i van sol·licitar un suport financer global d'1.080.000 euros sobre una inversió de 1.617.000 euros.

De la reunió en la qual es va presentar el balanç de les principals actuacions que es van dur a terme durant el primer trimestre i el seguiment dels projectes proposats per a aquest any en els quals s'està treballant, també van recordar que al mes de març es va celebrar una nova edició de la jornada Dona & Emprenedoria al CaixaForum de Lleida en el marc del Dia Internacional de la Dona. En aquest sentit, durant aquest any s'ha posat en marxa el programa T'acompanyamen i el Lleida Startup, dos programes dissenyats per proporcionar les eines necessàries per dur a terme una reflexió estratègica i identificar els factors claus d'èxit de les empreses, els seus reptes o establir un pla d'acció personalitzat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats