Lleida
18/33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Cambra de Lleida apel·la a un microconfinament selectiu, però no generalUn 39% dels negocis de Lleida es planteja no tornar a obrir després d’un nou confinament, segons PimeComerç.


El Comitè de Crisi de la Cambra Oficial de Comerç, Industria i Serveis de Lleida va emetre ahir un comunicat en el qual mostra el seu “descontentament” amb la gestió d’aquesta crisi sanitària per part de l’Administració. 

El text afirma que la improvització ha generat desconfiança i neguit entre el sector empresarial i la ciutadania i assegura que el tancament perimetral del Segrià “no garanteix una solució eficaç”.

El Comitè de Crisi, que anuncia la presentació d’un pla de xoc, apunta que un confinament domiciliari “provocaria el tancament definitiu de molts establiments”, per la qual cosa defensa “microconfinaments selectius que permeten fer unes accions mes quirúrgiques”. 

Un 39% dels negocis de Lleida es planteja no tornar a obrir després d’un nou confinament 

El 85% dels negocis del Segrià ha patit una caiguda de la seva facturació amb el tancament perimetral de la comarca, segons apunta l’estudi Els impactes del confinament del Segrià en el teixit comercial, elaborat per PimeComerç a partir d’una enquesta entre 236 establiments del comerç, el servei i la restauració a Lleida, Alcarràs,  Alfarràs, Almacelles i Torrefarrera.

Entre els que han vist caure la facturació, un 21% situa el descens en un 10-20%, un altre 21% en un 30-40%, un 15% en el 50%, un16%enel60-70%iun12%en més del 80% de descens. Pel que fa a l’afluència de clients, el 22% ha detectat una caiguda “molt important” des del tancament de la comarca i un 38% la qualifica de “bastant”. 

L’estudi remarca que un 39% dels negocis reconeixen que es plantegen abaixar la persiana definitivament si hi hagués un nou confinament domiciliari, i fins a 94% asseguren que les accions econòmiques desplegades pels governs no són suficients per a la recuperació econòmica. 

Pel que fa a la fase de represa, el 56% dels negocis assegura que no ha notat una recuperació económica, per la qual cosa un 11% qualifica la seva situació de molt crítica i un 30% de crítica. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats