Lleida
14/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La competitivitat de l'economia espanyola millora en el tercer trimestre gràcies a la moderació dels preusLes xifres mostren un guany del 0,8% respecte a la UE-28, del 2,6% davant la OCDE i d'un 5,1% en relació als països BRICS


La competitivitat de les exportacions espanyoles va millorar en el tercer trimestre de l'any 2019 davant la Unió Europea, la OCDE i els països BRICS (Brasil, Índia, Xina i Sud-àfrica) gràcies a la moderació dels preus i la depreciació de l'euro, segons informa aquest dilluns el ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. L'índex de tendència de competitivitat (ITC) calculat amb l'índex de preus al consum (IPC) va disminuir un 0,8% davant dels 28 països de la UE i, en aquest cas, un descens implica guany de competitivitat. En el tercer trimestre, l'economia espanyola també va millorar un 2,6% la seva competitivitat davant la OCDE i un 5,1% en relació als països BRICS. "Les dades confirmen que es continua guanyant competitivitat-preu davant la resta del món gràcies a la moderació dels preus a Espanya", ha recalcat la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez.

Indústria també ha publicat l'ITC mesurat amb l'índex de valor unitari (IVUs), que ha millorat un 1,1% davant la Unió Europea per la reducció de l'índex de preus relatius, i en la mateixa mesura davant la OCDE per aquesta mateixa depreciació de l'euro. Finalment, l'ITC calculat amb costos laborals unitaris (CLUs) davant la UE-28 va disminuir un 0,3%, consolidant la tendència de millora registrada en els últims trimestres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats