Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


La competitivitat en preus de la indústria catalana millora 2,1 punts interanuals el primer trimestreS'encadenen tres trimestres consecutius de creixement positiu


L'índex de competitivitat en preus de la indústria manufacturera catalana va millorar 2,1 punts en termes interanuals durant el primer trimestre del 2019, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Es tracta del tercer trimestre consecutiu de millora i està motivada pel guany generalitzat de la competitivitat del component de preus relatius, així com pel comportament favorable del tipus de canvi. Pel que fa al component de preus industrials respecte al conjunt dels països industrialitzats, millora un punt i està immers en una tendència de clara millora des de mitjans de 2016. El component nominal ha tingut una contribució favorable d'un punt iniciada en el trimestre anterior, ja que l'euro s'ha depreciat respecte de les principals divises internacionals.

L'Idescat ha apuntat que l'evolució favorable de l'índex de competitivitat és generalitzada respecte de totes les àrees geogràfiques analitzades. Aquest presenta una evolució favorable en la comparativa amb la zona euro per vuitè trimestre consecutiu, d'un 0,9, així com respecte del conjunt de la UE-28, d'1,2 punts.

En relació amb el conjunt de països desenvolupats, la millora ha estat d'1,9 punts, i respecte als nous països industrialitzats d'Àsia de cinc punts.

D'aquesta manera, es consolida la tendència positiva iniciada el tercer trimestre del 2018.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats