Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


La Fira de Sant Miquel i diferents empreses lleidatanes estrenyen llaços comercials amb BielorússiaL'objectiu és impulsar la cooperació internacional


Els representants de Fira de Sant Miquel i una delegació d'empreses lleidatanes, juntament amb membres de l'ICEX Espanya Exportació i Inversions i el Cònsol de Bielorússia a Catalunya, Cristian Balcells, han viatjat a Minsk per estrènyer llaços comercials.

La Fira de Sant Miquel de Lleida i la fira agrícola Belagro de Bielorússia signen aquest matí un acord de col·laboració per facilitar la participació d'empreses bielorusses i lleidatanes en tots dos esdeveniments i impulsar la cooperació internacional.

A la tarda els representants de Lleida juntament amb l'ICEX donaran una conferència a la Cambra de Comerç de Bielorússia per exposar les oportunitats de negoci a Espanya, on participaran com a conferenciants el Cònsol, ICEX, Fira de Sant Miquel i Fruits de Ponent. L'esdeveniment compta amb més de 120 empreses rellevants del país inscrites.

Segons el cònsol Balcells "aquest viatge servirà per donar una empenta a la promoció internacional de Lleida. És el moment de mirar més enllà del Pirineu i buscar nous mercats en països emergents". En aquest sentit, el cònsol va destacar que "el país centre europeu que represento és una plataforma idònia per impulsar aquest intercanvi comercial. La proximitat entre els dos territoris, els vols directes diàriament, la no necessitat de visat per viatjar a Bielorússia i l'excel·lent ubicació com a plaça entre Europa Occidental i Europa de l'Est són punts a tenir molt en compte ".

Els principals sectors d'exportacions d'Espanya a Bielorússia són l'hortofructícola, sobretot els fruits cítrics, tecnologia industrial, com ara peces i components de les màquines i també l'automòbil.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats