Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La llista de Pimec i Fecom guanya les eleccions a la Cambra de Comerç de LleidaObtenen fins a 18 representants al plenari, la candidatura de la Coell, 7, i 3 són independents


Les patronals Pimec i Fecom han estat les clares guanyadores de les eleccions a la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida. Dels 28 representants del nou plenari que s’han elegit per sufragi, un total de 18 provenen de la candidatura conjunta de la Pimec i la Fecom, un total de 7 de la impulsada per la Coell i 3 són independents.

La candidatura impulsada per Pimec-Fecom portava per lema “Connectem Lleida”, mentre que la promoguda per la Coell era “Des de Lleida per a Lleida”.

La Cambra de Comerç de Lleida va facilitar ahir els resultats de les eleccions passada la una i mitja de la matinada. El període per votar el nou plenari de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida va finalitzar ahir. Segons van informar fonts de l’ens cameral, entre els dies 2 i 7 de maig, en els quals els empresaris van poder efectuar el vot per internet, es van comptabilitzar un total de 711 vots, mentre que ahir, on el vot es va efectuar de forma presencial a la seu de la Cambra van votar un total de 89 empreses. Cal recordar que en aquestes eleccions tenien dret a vot un total de 32.000 empreses i autònoms de les comarques de Lleida. Les darreres eleccions que es van celebrar a la Cambra van tenir lloc l’any 2010.

En aquell moment el cens era de 40.000 empreses i es van registrar 270 vots. El nou plenari el conformaran 36 membres, 28 dels quals s’han elegit per sufragi. A partir d’avui i fins al dia 15 de maig s’obre el període per presentar candidatures al plenari d’empreses que volen fer aportacions voluntàries. En total s’elegiran les quatre firmes que més aportació fan. El 5 de juny, amb 32 vocals elegits al ple, elegiran els 4 membres restants procedents d’organitzacions empresarials. En aquest cas hi ha dues candidatures: la de la Coell i la de la Pimec. La primera amb presència de Josep Maria Gardeñes i la segona encapçalada per Jaume Saltó.

Els candidats independentistes guanyen les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona

Els candidats de la llista de l'ANC a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona han guanyat per majoria absoluta, segons els resultats provisionals difosos per la conselleria d'Empresa i Coneixement. La candidatura, que incorpora com una de les cares visibles el president del Cercle de Negocis de Catalunya, Joan Canadell, ha estat la més votada, amb diferència, arribant a la trentena dels 40 vocals en joc. La participació, en unes eleccions que s'han fet exclusivament en votació electrònica, s'ha doblat respecte al 2010, tot i que segueix sent baixa, del 4,1%, amb 17.224 vots emesos.

Tot i que els resultats definitius es coneixeran dilluns, els difosos fins ara donen a la candidatura de l'ANC 31 de les 40 vocalies de la Cambra de Comerç en joc, una majoria absoluta molt clara. Entre els vocals escollits, el propi Canadell, però també representants d'empreses com Catgas, Truckcat, Parkdale Invest, Hipercafe o Bonpreu, que també es presentava amb la candidatura d'Enric Crous i Josep Maria Torres.

Pel que fa a la resta de candidatures, la de Crous i Torres, segons aquests mateixos resultats, ha obtingut quatre vocalies (incloent la de Bon Preu), entre les que també hi ha Ferrer i Ojeda o l'Hospital Sant Joan de Déu. 

La candidatura de Carles Tusquets ha obtingut tres vocalies, amb la immobiliària Colonial, Trea Capital i Autocares Julià, una opció que tenia el suport, també, del sector del taxi de Barcelona.

La candidatura de dones empresàries 50a50 ha obtingut dues vocals, Sofia Lluch i Núria Bosch. 

Ara, a més dels 40 vocals escollits a les eleccions, s'hauran de designar 14 vocals per a les empreses grans, les que aporten més de 75.000 euros anuals a la Cambra, com Abertis, Caixabank, el Banc Sabadell, Indra, Naturgy o Deloitte, entre d'altres. També hi ha sis places més per a la representació de les patronals, Foment i Pimec. 

Serà a mitjans de juny quan es constituirà tot el ple de la Cambra i s'escollirà la presidència i el comitè executiu. D'allà, en sortirà el nom del substitut de Miquel Valls. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats